LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
potres (169)

SZZG osigurao 500 tisuća, a Sveučilište milijun kuna za studente iz pogođenih područja!

Do 15. veljače otvoren je javni poziv zagrebačkog sveučilišnog studentskog zbora kojim se dodjeljuje novčana naknada studentima iz Sisačko-moslavačke županije.

Rektor Boras posjetio fakultete pogođene potresom, ponovno se osvrnuo na stipendije

Metalurški fakultet u Sisku i Odsjek Učiteljskog fakulteta u Petrinji jučer su ugostili rektora zagrebačkog sveučilišta koji je došao obići oštećene sastavnice.

Sad je i službeno: studenti iz pogođenih područja ne plaćaju dom, poznato i do kada

Studenti iz općina i gradova u kojima je proglašena elementarna nepogoda bit će oslobođeni plaćanja stanarine u studentskim domovima od siječnja do srpnja 2021. godine.

Dva zagrebačka fakulteta oslobađaju studente pogođene potresom plaćanja školarine

Studenti čiji su domovi oštećeni u potresima 28. i 29. prosinca bit će oslobođeni plaćanja školarine, ali trebaju podnijeti molbu FPZG-u i KBF-u.

Srednjoškolci, studenti, mladi i poduzetnici zajedno pomogli razrušenoj općini Majur

– Volonteri iz cijele Hrvatske radili su na raspodjeli i dovozu kuhanih obroka, razvrstavanju i pakiranju za distribuciju potrebitima nekoliko tona pristiglih donacija u hrani, odjeći, kemijskim potrepštinama, igračkama, kao i grijalicama – ističu iz Centra poduzetnica.

Kako pronaći mir u neizvjesnim situacijama poput potresa i pandemije koronavirusa?

Svima nam je u vrtlogu loših događanja mentalno zdravlje narušeno. Donosimo prijedloge kako si možete pomoći i olakšati situaciju u ovim neizvjesnim vremenima u kojima se i dalje nalazimo.

Srednjoškolci u Petrinji počinju s nastavom u drugom polugodištu unatoč potresu

– Djeca više ne mogu čekati, a i nama je u interesu da se nakon ove tragedije što prije socijaliziraju. – rekao je ravnatelj Orlić.

Student iz Petrinje: „I dalje spavamo u kamp kućici, i dalje ne znamo ništa”

Student kojemu je uništena kuća u potresu u dirljivoj je objavi zahvalio svima koji su odlučili pomoći njegovoj obitelj, a predočio je i s čime se sve sada bore.

Mladi iz cijele Europe sudjelovat će u kvizu za pomoć pogođenima potresom; organiziraju ga zagrebački studenti

– Pozovite svoje prijatelje, testirajte svoje znanje i provedite zabavnu noć s mladima iz cijele Europe, pomažući pritom stradalima od potresa. – poručuju iz udruge AEGEE-Zagreb.

FOI-jevci pripremaju koncert i turnir u videoigrama za svoje kolege

– FOI i studenti dodatnim inicijativama nastoje osigurati podršku i sredstva svojim pogođenim kolegama, suradnicima i prijateljima. – navode s Fakulteta.