LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
potres (67)

Upitno je gdje će biti smješteni građani koji su nakon potresa smješteni u Cvjetnom

Mario Župan, savjetnik zagrebačkog Studentskog centra, rekao je da ne zna koji je plan države za zbrinjavanje građana koji će po dolasku studenata morati napustiti studentske sobe.

Građani smješteni na Cvjetnom planiraju ostati u domu dok ne dobiju adekvatan smještaj

Stanari Studentskog doma Cvjetno naselje, ljudi stradali u potresu, traže od nadležnih tijela rješavanje njihova stambenog pitanja. Navode da neće i ne mogu napustiti studentske sobe dok im se ne ponudi drugo rješenje.

VIDEO: PMF nema ni približno dovoljno sredstava za sanaciju nakon potresa

Promotivnim spotom PMF poziva na donacije sve alumne, tvrtke, štovatelje znanosti i prijatelje Fakulteta jer sredstva kojima raspolaže nisu ni približno dostatna za ponovni normalan rad.

INA donirala po 800 000 kuna kulturnim institucijama oštećenima u potresu

– Potporom najvišoj hrvatskoj znanstvenoj i umjetničkoj ustanovi INA je kao jedna od povijesno vodećih tvrtki u Hrvatskoj opet iskazala svoju društvenu odgovornost pruživši inspirativan primjer solidarnosti i prijateljstva.  – rekao je predsjednik HAZU-a.

I dalje se skupljaju sredstva za izbjeglička kućanstva čiji su članovi ostali bez posla

Za 40 kućanstava u riziku od beskućništva prikupljeno je više od 120 000 kuna, a do 16. lipnja prikuplja se pomoć za njih još 15.

U prijavama za financiranje zamjenskog stana osobama iz SD-a „Cvjetno naselje” pomagat će i studenti

Službenicima Ministarstva državne imovine u pripremi dokumentacije za financiranje najamnine u zamjenskom stanu pomoći će i studenti, odnosno volonteri Ekonomske klinike kao i volonteri Pravne klinike. 

Šteta na PMF-u nastala zbog potresa iznosi 20 milijuna kuna; prikupljaju se donacije

Za sanaciju štete u vrijednosti oko 20 milijuna kuna nastale zbog potresa u Zagrebu pokrenuta je humanitarna akcija Za naš PMF.

Policija prikupila fotografije koje su obilježile epidemiju koronavirusa u Hrvatskoj i potres

Fotografije koje tematiziraju ulogu policije za vrijeme pandemije koronavirusa i potresa Muzej policije objedinio je u izložbi pod nazivom Koroni i potresu usprkos. 

HGZ pretrpio golemu materijalnu štetu u potresu; e-koncertom prikuplja sredstva za obnovu

Za pomoć pri obnovi HGZ-a iz svojih domova, 4. svibnja, u 20 sati nastupa troje naših svjetski poznatih glazbenika: gitarist Petrit Çeku, pijanistica Martina Filjak te violončelistica Kajana Pačko. 

Knjižnice su započele s radom; FFZG-ova još sanira prostorije nakon potresa

Budući da je u tijeku sanacija prostora Knjižnice FFZG-a nakon potresa, ona će svoja vrata otvoriti 4. svibnja, ali samo djelomično jer bi proces mogao potrajati.