LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu

Čak četiri godine od potresa konačno se privode kraju radovi na PMF-u

Tijekom obnove su se javljali brojni izazovi, uključujući financijske prepreke i prilagodbe planova obnove, ali uz podršku zajednice i brojnih dionika, sve prepreke su uspješno prevladane.

Tijekom obnove su se javljali brojni izazovi, uključujući financijske prepreke i prilagodbe planova obnove, ali uz podršku zajednice i brojnih dionika, sve prepreke su uspješno prevladane.

Prije četiri godine, Zagreb i njegovo šire područje suočili su se s izazovom snažnog potresa magnitude 5,5 prema Richteru. Ta katastrofa ostavila je dubok trag na infrastrukturu grada, uključujući i obrazovne ustanove poput Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Konačno se, nakon gotovo dvije godine napornih radova obnove, radovi na zgradi Geografskog odsjeka uspješno privode kraju.

KAKO JE MOGUĆE: Četiri godine od potresa fakulteti neobnovljeni, na Pravu nije ni počela obnova


Geografski odsjek se vraća se u obnovljene prostore na već poznatoj adresi Trg Marka Marulića 19. Tijekom obnove su se javljali brojni izazovi, uključujući financijske prepreke, prilagodbe planova obnove te promjene u dinamici radova. No, uz podršku zajednice, suradnju s drugim korisnicima zgrade te predanost i upornost djelatnika, sve prepreke su uspješno prevladane.
 

„Zahvaljujemo se svima koji su igrali ključnu ulogu u koordinaciji svih aktivnosti tijekom obnove koju je za cijelu zgradu vodio Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije.", poručuju s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.


Bivši pomoćnik ministrice kulture Trupković uzeo mito od 39 tisuća eura i sat, sada je iza rešetaka


Fotografije obnovljene zgrade pogledajte na poveznici.
IZVOR: PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET U ZAGREBU