LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Troškovi stanovanja

Stiže financijska pomoć za studente s područja pogođenih potresom

Ova mjera obuhvaća i učeničke domove te joj je cilj olakšati financijsko opterećenje studenata koji su se kvalificirali za subvencionirano stanovanje.

Ova mjera obuhvaća i učeničke domove te joj je cilj olakšati financijsko opterećenje studenata koji su se kvalificirali za subvencionirano stanovanje.

Vlada Republike Hrvatske donijela je važnu odluku, koja će značajno olakšati studentski život na pogođenim područjima nakon nedavnih potresa. Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih u potpunosti će snositi troškove stanovanja za studente koji dolaze s područja Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, od 16. srpnja do 31. kolovoza 2024. godine. 

Kako se uspješno prijaviti na natječaj za studentski dom?


Ta inicijativa proizlazi iz Odluke Vlade Republike Hrvatske, koja je proglasila katastrofu na tim područjima nakon potresa početkom 2021. godine. Studenti koji imaju prebivalište na pogođenim područjima i mogu dokazati da su njihove nekretnine označene kategorijom N1, N2 – Neuporabljivo, imat će pravo na tu financijsku potporu za smještaj u studentskim domovima. Toj je mjeri cilj pružiti potrebnu podršku studentima, kako bi se mogli usredotočiti na svoje obrazovanje bez dodatnih briga o smještaju tijekom ljetnog razdoblja.

Navodna kandidatkinja za predsjednicu države otvorila pitanje stambenog problema studenata


Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih u potpunosti će pokriti troškove stanovanja u studentskim domovima za studente kojima je u akademskoj godini 2024/2025. dodijeljeno pravo na subvencionirano stanovanje u natječajnom postupku ili na temelju posebnih odluka ministarstva. Ta mjera obuhvaća i učeničke domove te joj je cilj olakšati financijsko opterećenje studenata koji su se kvalificirali za subvencionirano stanovanje.

Povećan broj subvencija za studentski smještaj u Splitu


Odluku o pokriću troškova stanovanja možete pronaći na sljedećoj poveznici.

IZVOR: MINISTARSTVO ZNANOSTI, OBRAZOVANJA I MLADIH
FOTO: CANVA PRO, ALEXSL / ILUSTRACIJA