LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europska sredstva

Za obnovu od potresa osigurano više od 34 milijuna eura

Akademija likovnih umjetnosti dobila je europska sredstva za cjelovitu obnovu triju objekata Akademije.

Akademija likovnih umjetnosti dobila je europska sredstva za cjelovitu obnovu triju objekata Akademije.

Posljedice od potresa na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu uskoro će otići u povijest. Naime, Akademija je uspješno povukla europska sredstva za cjelovitu obnovu objekata, koji su u velikoj mjeri oštećeni u zagrebačkom potresu.

Novčana sredstva pristigla su iz Europske unije, odnosno Fonda solidarnosti EU i Mehanizma za oporavak i otpornost, a odobreno je preko 34 milijuna eura za obnovu tri objekta.
 

„Cjelovita obnova objekata Akademije većim dijelom je sufinancirana europskim sredstvima, a ovom ćemo prilikom posebnu pažnju usmjeriti na održivost, odnosno na dodatno podizanje razine energetske učinkovitosti. Također, ovo su izvrsne vijesti za sve nas, posebice za nadolazeće generacije studenata i njihovih profesora, kojima će na raspolaganju biti suvremeno opremljeni prostori i još bolji uvjeti rada.”– naglasio je prof. art. Alen Novoselec, dekan ALU-a.

FOTO: AM / MBT / Citadela Invicta / ALU


Obnovit će se glavna zgrada u Ilici 85, za koju je odobren iznos od 19 653 753,38 eura, susjedna zgrada, Slava Raškaj, na adresi Ilica 83, za koju je odobren iznos od 11 973 495,52 eura te zgrada na adresi Jabukovac 10, za čiju je obnovu odobreno 2 511 772,64 eura.

Radovi na objektima u Ilici već su u punom pogonu te bi se prema procjenama trebali privesti kraju do završetka 2024. godine.

FOTO: AM / MBT / CITADELA INVICTA / ALU, PR