LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Mađarska (30)

Jedan od organizatora Mađarske revolucije gostuje na Filozofskom fakultetu

Katedra za mađarski jezik i književnost te Odsjek za povijest organiziraju predavanje jednog od organizatora Mađarske revolucije 1956. godine, koji će tom prigodom iznijeti dio svojih sjećanja iz toga razdoblja.

Katedra za mađarski jezik i književnost obilježava 63. obljetnicu Mađarske revolucije

Na nekoliko će se osječkih lokacija obilježiti 63 godine od Mađarske revolucije i borbe za slobodu, a centralni je program predviđen u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta.

Na ljetnoj školi u Pečuhu učite o interkulturnoj klimi i prikupite dodatne ECTS-e

Prijave su otvorene do 18. lipnja, a Sveučilište pokriva troškove školarine, smještaja, hrane i društvenih aktivnosti.

Vlada Mađarske raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Zainteresirani kandidati moraju izvršiti online prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. godine do 23 sata za semestralni/djelomični studij, cjelokupan studij i istraživački boravak, a za ljetne tečajeve prijave traju do 28. ožujka 2019. godine do 23 sata.

Za ljetnu školu u Mađarskoj The Cultural Heritage of Hungary pokriveni gotovo svi troškovi

Sveučilište u Pečuhu organizira ljetnu školu The Cultural Heritage of Hungary od 30. lipnja do 14. srpnja, na kojoj imate priliku naučiti više o Mađarskoj. Prijave traju do 14. ožujka.

Hrvatski studenti primili posebnu nagradu u sklopu 12. izdanja natjecanja Freshhh

Ovogodišnje izdanje natjecanja Freshhh privuklo je više od 1000 timova iz preko 70 zemalja svijeta. Prvo mjesto osvojio je francuski tim Road to Buda i nizozemski tim Snelle Planga, a hrvatski tim Godot primio je posebnu nagradu zbog inovativnosti u razvoju programa privlačenja talenata. 

Godina u Mađarskoj ili Bugarskoj uz EVS

Zahvaljujući Europskoj volonterskoj službi, otvorila vam se prilika za stjecanjem inozemnog iskustva u gradovima Bátonyterenye i Blagoevgrad.

Međunarodni plesni kamp vraća se korijenima plesa; stižu i strani studenti

Prvi se put na europsko tlo seli „Međunarodni ljetni plesni kamp". U Hrvatskoj i Mađarskoj vraća se korijenima plesa, istražuje ih te preispituje njegov značaj u današnjem vremenu.

Dodjeljuju se stipendije za pohađanje tečajeva mađarskog jezika

Natječaj za stipendije Vlade Mađarske za ljetne tečajeve mađarskoga jezika i kulture trajat će dva do četiri tjedna, a prijave traju do 6. ožujka.

Komunikacijski trening u Budimpešti za aktivne u udrugama

U Budimpešti će se od 22. do 28. travnja održati trening komunikacije i diseminacije. Prijave sudionika zaprimaju se do 18. veljače.