LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Istra (24)

Istra prva tražila zatvaranje škola i fakulteta, sada prva obilježava pobjedu nad koronavirusom

Rotor u Šijani jučer je bio svjetloplave boje radi obilježavanja brojke od nula zaraženih koronavirusom u Istarskoj županiji.

KORONAVIRUS: Obustavlja se nastava u školama i na fakultetima

Nakon što je Stožer civilne zaštite Istarske županije jučer tražio zatvaranje vrtića, škola i fakuleta zbog koronavirusa, danas je predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio odluku o tome.

KORONAVIRUS: Istarska županija spremna na zatvaranje vrtića, škola i fakulteta; ministrica Divjak smanjuje tenzije

Stožer civilne zaštite Istarske županije zbog koronavirusa suspendirao je sva javna događanja i planira zatvoriti sve vrtiće, škole i sveučilišta. Ministrica Blaženka Divjak u kontaktu je sa Stožerom i očekuje njihovu procjenu situacije.

Festival mladog teatra – za one koje zanima gluma, javni nastup, nutricionizam ili samo žele pogledati monodramu

Ako vas zanima gluma, javni nastup, nutricionizam ili pak samo želite pogledati monodramu, posjetite Bale u Istri. Slavonski projekt, koji okuplja sudionike iz Europe, Azije i Amerike, očekuje vas baš tamo od 12. do 20. rujna.

Zanimljivosti o šarmantnom Pazinu na njegov dan

Godine 1991. Pazin postaje administrativno središte Istarske županije, a njegova važnost prvenstveno se očituje u prometno-geografskom položaju na sjecištu prometnih žila kucavica našeg najvećeg poluotoka i relativno maloj udaljenosti od bilo kojeg istarskog grada. S oko 5000 stanovnika spada u manje gradove u Hrvatskoj, no svojim žiteljima i gostima pruža sve što im može zatrebati.

Novi Sa(n)jam knjige započinje s Nobelovcem

U Pulu dolaze Wole Soyinka, Peter Sloterdijk, Goran Stefanovski, Mirko Ilić, Javier Cercas i više stotina sudionika, domaćih i stranih autora, promotora i nakladnika.

Među stotinu nezavisnih filmova proglašeni najbolji na Motovunu

Najboljim filmom festivala i dobitnikom Propelera Motovuna proglašen je kolumbijski film „Ubiti Jesúsa“ redateljice Laure More.

„Vrijedimo samo dok nam srce kuca"

Ispovijest koja govori o tome kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, s kakvim se teškoćama tijekom liječenja mora suočiti te kako prilagoditi prehranu i aktivnosti obišla je 30 gradova diljem Hrvatske.

Instagrameri promoviraju Lijepu Našu

Vođeni idejom promocije podsezone, instagrameri Domagoj, Josip, Željka i Jasminka s Turističkom zajednicom Istre pokreću akciju darivanja troje sretnika koji će ove jeseni uživati u Istri.

S platforme Aerowawes doplesat će četiri izvedbe na Festival plesa i neverbalnog kazališta

Prema odabiru glumca i redatelja Edvina Liverića, festival u istarskom Svetvinčenatu ugostit će respektabilne europske koreografe i plesne skupine s projektima „Your Mother at My Door", „Alien Express", „Adorabilis" i „Hidden in Plain Sight."