LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Značajno priznanje

Nagrada „Istriana” dodijeljena i predstavnicama Sveučilišta u Puli

Nagradu su dobile čak dvije predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nagradu su dobile čak dvije predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

Nagrada Istriana je i ove godine, po 14. put zaredom, dodijeljena najuspješnijim pojedincima iz područja kulture, glazbe, zdravstva, znanosti i obrazovanja, gospodarstva i sporta, stoji na stranicama Sveučilišta u Puli. Ovo značajno priznanje dobile su čak dvije predstavnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, i to za dvije od ukupno šest kategorija dodjele nagrade – kategoriji glazbe i kategoriji za znanost i obrazovanje.

Elda Krajcar Percan (kategorija glazba) diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, i to dvaput: na prvom odsjeku studij glazbene teorije s diplomskim radom u kojem se bavila sonatnim oblikom u Schubertovim sonatama za klavir, te na petom odsjeku - studij klavira u klasi Elle Kovačić Murai. Tijekom svoje duge i uspješne karijere, održala je više od dvjesto nastupa i solističkih koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Surađivala je s brojnim pulskim glazbenicima te s Puhačkim orkestrom grada Pule. U listopadu ove godine, obilježila je 40. godišnjicu umjetničkog rada.

Dr. sc. Lina Pliško (kategorija znanost i obrazovanje) redovita je profesorica na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta, te je sadašnja dekanica Filozofskog fakulteta. Svoj je radni vijek posvetila istraživanju istarskih govora i jezičnoj povijesti Istre te promicanju kulturne i povijesne vrijednosti svog zavičaja.  

Sveučilište u Puli čestitalo je dobitnicama i zahvalilo im se na doprinosu Sveučilištu, gradu i zajednici.
FOTO: UNSPLASH