LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ekološki problemi

Onečišćeno more na području Istre: Crne mrlje predstavljaju potencijalnu opasnost za ekosustav

Po izlasku na teren, pulska Kapetanija ustanovila je površinsko onečišćenje mora i morskog okoliša ugljikovodicima, a uzrok za sada nije poznat. 

Po izlasku na teren, pulska Kapetanija ustanovila je površinsko onečišćenje mora i morskog okoliša ugljikovodicima, a uzrok za sada nije poznat. 

Crnje mrlje, za sada neidentificiranog porijekla, preplavile su tijekom jučerašnjeg dana obalu istarske općine Ližnjan. Kako piše Glas Istre, onečišćenje predstavlja potencijalnu opasnost za morski ekosustav na tom području.

Lučka kapetanija Pula izvijestila je Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o površinskom onečišćenju mora i morskog okoliša ugljikovodicima, kod Ližnjana. Dojava o onečišćenju u Lučku kapetaniju Pula zaprimljena je jutros, 13. studenog u 8.26 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Rijeka, o čemu je pulska Kapetanija izvijestila sve nadležne službe resornog Ministarstva - naveli su iz resornog Ministarstva, prenosi Glas Istre.

Po izlasku na teren, pulska Kapetanija ustanovila je površinsko onečišćenje mora i morskog okoliša ugljikovodicima, a uzrok za sada nije poznat. S obzirom na nepovoljne vremenske uvjete i jak vjetar, aktivnosti uklanjanja i detaljna analiza započet će tek nakon stabilizacije vremenskih uvjeta.
FOTO: PIXABAY