LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
iskustvo (174)

Intervju s mladom socijalnom radnicom: „Shvatila da nije sve ružičasto, pogotovo ne u mojoj struci”

U sklopu serije članaka „Razgovarajmo o karijeri” ugostili smo pripravnicu socijalnog rada Moniku Hrgu. Ona ima 24 godine i trenutno je pripravnica u dječjem domu Caritasa Zagrebačke nadbiskupije koji se nalazi u Vugrovcu. 

Studenti ogorčeni zbog masovnog javljanja freelancera B:hipa podijelili svoja iskustva

– Lik, neki dobar govornik, cijelo je vrijeme držao nekakav motivacijski govor, pun klišeja i poluistina; kako se ne isplati imati klasičan posao i da je budućnost u marketingu i radu od kuće. Naravno, ništa konkretno o tome što bi okupljeni točno radili.

Studenti FFST-a otkrivaju: Koliko se osjećamo spremno za rad odmah pri završetku studija?

Glavna zadaća fakultetskog obrazovanja jest to da nas pripremi za budući posao. Studenti Filozofskoga fakulteta u Splitu otkrili su nam koliko se osjećaju spremno za stvaran život nakon završenoga fakulteta.

Zlata vrijedni savjeti za pisanje životopisa i kako taj papir popuniti

Donosimo vam nekoliko savjeta kako impresionirati poslodavca životopisom, ali i čime ga popuniti ako je navedeno iskustvo oskudno.

IAESTE Croatia objavio natječaj za plaćenu stručnu praksu!

IAESTE Croatia otvorio je natječaj za stručnu praksu u inozemstvu koji je otvoren od 27. siječnja i traje do 19. veljače 2020. godine.

„Work and Travel” – zašto se uopće prijaviti?

iskustva iz prve ruke – od odluke, preko procesa prijave na „Work and Travel”, do konkretnih savjeta – dijele četiri bivše polaznice – Bernarda Pavičić, Ivona Pavičić, Kristina Šerić i Andrea Škomrlj. Jedna od njih za početak otkriva zašto se uopće prijavila.

10 nezaboravnih iskustava na putovanju koje morate doživjeti u 2020.

Od jahanja deva do maženja tigrova, iskustva koja steknemo na putovanjima uspomene su i obrazovanje za cijeli život. Donosimo 10 stvari koje vrijedi iskusiti u 2020. godini.

Saznajte što radi Učeničko vijeće i zašto je važno aktivirati se u njegovu radu

Donosimo informacije o radu Učeničkog vijeća i iskustvo studentice koja je, usprkos općoj nezainteresiranosti i manjku sredstava za realizaciju prijedloga, aktivno sudjelovala u njegovu radu.

INTERVJU: „Studentski.hr idealna je prilika da se bez velikog pressinga s dobrom, mladom ekipom pripremite za sve što vas čeka!”

Marin Karadžija bivši je glavni urednik portala Studentski.hr, a danas je, upravo zahvaljujući novinarskoj praksi koju je stekao volontiranjem, zaposlen na jednom od najčitanijih portala u Hrvatskoj.

O praksi u CERM-u koja ne oduzima previše vremena, a koja stvara razliku među kandidatima za posao

„CERM studentima nudi priliku za razvoj, na njima je hoće li je prihvatiti i koliko se žele posvetiti tom razvoju. Osobno bih volio da se prijavi što više ambicioznih studenata koji znaju preuzeti inicijativu i zgrabiti priliku koju im nudimo.”