LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Internship Programme of German Business

Prijavite se za plaćeno stažiranje u vodećim njemačkim tvrtkama, uz dodatnu stipendiju od 400 eura

Program također pokriva sve organizacijske troškove, uključujući pripremne sastanke, troškove vize i radne dozvole, smještaj te logistiku dolaska u Njemačku i povratka u matičnu zemlju.

Program također pokriva sve organizacijske troškove, uključujući pripremne sastanke, troškove vize i radne dozvole, smještaj te logistiku dolaska u Njemačku i povratka u matičnu zemlju.

Od 1. listopada do 14. studenog 2024. godine bit će otvoren natječaj za sudjelovanje u programu Internship Programme of German Business, koji studentima i mladim diplomantima pruža priliku za stručno usavršavanje u vodećim njemačkim tvrtkama. Program je osmišljen kao prijelaz između akademskog obrazovanja i profesionalnog razvoja, pružajući sudionicima vrijedno iskustvo rada u međunarodnom okruženju.

Ovaj program već više od dvadeset i jedne godine pomaže studentima i mladim profesionalcima da provedu tri do šest mjeseci u Njemačkoj, gdje imaju priliku primijeniti znanja stečena tijekom studija, stječući praktične vještine kroz plaćeno stažiranje. Više od tisuću studenata i diplomiranih mladih ljudi već je prošlo ovaj program, a nova generacija stipendista počet će sa stažiranjem 1. srpnja 2025. godine.

Ovo je maskota Svjetskih sveučilišnih ljetnih igara, već je privukla veliku pozornost u Parizu



Prijaviti se mogu studenti preddiplomskog studija koji su upisani u najmanje peti semestar, studenti diplomskih studija, doktorandi te mladi diplomanti koji su završili studij nakon 1. siječnja 2024. godine. Kandidati moraju biti mlađi od 28 godina, a iako njemački jezik nije obavezan, poznavanje engleskog jezika je uvjet. Program nudi raznovrsne opcije stažiranja u područjima poput poslovne administracije, ekonomije, financija, strojarstva, računarstva, elektrotehnike, građevinarstva, arhitekture, prirodnih znanosti i novinarstva.

Prijavite se za međunarodnu razmjenu mladih u Njemačkoj i sudjelujte u promicanju očuvanja okoliša


Sudionici programa imat će plaćeno stažiranje u njemačkim tvrtkama, a uz to će primati mjesečnu stipendiju od 400 eura koju osigurava njemačka Savezna vlada. Program također pokriva sve organizacijske troškove, uključujući pripremne sastanke, troškove vize i radne dozvole, smještaj te logistiku dolaska u Njemačku i povratka u matičnu zemlju.

Sudionici će sudjelovati na uvodnom tjednu u Berlinu, a također će se održati i srednjoročni sastanak generacije u Njemačkoj. Jedna od najvrijednijih prednosti programa je integracija u alumni mrežu, koja sudionicima omogućava sudjelovanje na radionicama, seminarima i konferencijama, čime dodatno potiče profesionalni razvoj i međukulturalno umrežavanje.

Nevjerojatno: ovaj dvogodišnji njemački umjetnik prodaje slike za 7 tisuća dolara!



Svi zainteresirani moći će se prijaviti putem web stranice programa od 1. listopada do 14. studenog 2024. godine, gdje je također moguće saznati detalje o postupku prijave i uvjetima sudjelovanja.

IZVOR: INTERNSHIP PROGRAMME OF GERMAN BUSINESS
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA