LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Hrvatsko Nadzemlje Split (39)

Mak’ se – prvo online okupljanje mladih iz Hrvatskog nadzemlja

Hrvatsko nadzemlje organizira online tribinu o socijalnoj distanci, a tom će prigodom ugostiti komunikologinju i teologinju doc. dr. sc. Anu Jeličić.

Velik broj mladih zainteresiralo slavlje Božića u drugim kulturama; evo što su saznali

– Don Jakoslav je kroz primjere zemalja kao što su Salomonski Otoci, Ekvador, Ukrajina, Kongo i Uganda pokušao (i uspio) dočarati kako Božić i vrijeme adventa izgledaju u zemljama koje s nama, osim s misijske strane, nemaju nikakvu logičnu vezu. – napisala je Ružica Gabelica iz Nadzemlja.

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okupljaju se 10. godinu zaredom; sezonu otvorili temom obraćenja

– Obraćenje tako, opisao je fra Ante, nije promjena stava, nego čitavog života. Obraćenje sve uključuje, dotiče nam život na svakom polju. – piše nam Katarina Eranović iz Hrvatskog nadzemlja.

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okončali sezonu temom „Blud i oko njega trud”

Kroz svoje je predavanje predavač posljednje ovosezonske tribine za mlade obrazložio zašto mladi padaju uopće u grijeh bluda.

O ženama, majkama, kraljicama na susretu Hrvatskog nadzemlja

Mladi će propitkivati ideju majčinstva na prezadnjem ovosezonskom susretu Hrvatskog nadzemlja koji će se održati ove srijede, 16. svibnja, u 20:30.

VIDEO: Hrvatsko nadzemlje napravilo reprizu Valentinova

Pjesma, film, zabava, nagradne igre, humanitarna akcija i ljubav prije svega obilježili su još jedan susret mladih Splićana.

Najbolji hrvatski profesor pita se kome treba tradicija

Novi susret Hrvatskog nadzemlja, pod nazivom „Kome treba tradicija", zakazan je za 17. siječnja. Gostuje profesor Marko Dragić, najbolji hrvatski profesor prema odabiru studenata.

VIDEO: „Ćaća se vraća” – susret Hrvatskog nadzemlja posvećen očinstvu

Vjeroučitelj Lucijan Kosor na predbožićnom je susretu Hrvatskog nadzemlja govorio o ljubavi kao ključu odgoja. Napomenuo je da bi otac, kao i majka, trebao imati veliku ulogu u usmjeravanju djeteta na pravi put.

VIDEO: Iznesene su nove definicije lijenosti

"Neophodno je potražiti motive i ciljeve koji će nas ispuniti, korak po korak, aktivnost po aktivnost, a u svakoj je odabranoj aktivnosti neka radost uvijek prisutna."

Fra Ante Vučković poručio mladima da se čuvaju idolatrije izgleda

Na posljednjem susretu u ovoj akademskoj godini mladi Splićani raspravljali su o vjeri i tjelesnosti. Gost predavač fra Ante Vučković dotaknuo se suvremenog insceniranja tijela i negativnih posljedica koje ono donosi.