LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tribina

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja okončali sezonu temom „Blud i oko njega trud”

Kroz svoje je predavanje predavač posljednje ovosezonske tribine za mlade obrazložio zašto mladi padaju uopće u grijeh bluda.

Kroz svoje je predavanje predavač posljednje ovosezonske tribine za mlade obrazložio zašto mladi padaju uopće u grijeh bluda.

Hrvatsko je nadzemlje u srijedu, 20. lipnja, zaključilo još jednu sezonu svojih susreta tribinom pod nazivom Blud i oko njega trud. Čistoća je tema koja je bila dugo očekivana među publikom, a povjerenje da ju na dostojan i prilagođen način približi okupljenoj mladeži pripalo je među mladima jako popularnom i cijenjenom fratru – fra Anti Bešliću. 

U susret je okupljene prigodnim skečem uveo voditeljski dvojac, nakon čega je uslijedilo iscrpno predavanje gosta predavača.

– Fra Ante Bešlić u svom se izlaganju dotaknuo problematike čistoće na svim frontovima. Jasno je obrazložio bit i sadržajnost osobne, predbračne i bračne čistoće osvrćući se na mnogobrojne primjere i svjedočanstva. Ukazao je i općenito na različitost muškarca i žene, time i na različitost njihovih potreba. Istaknuo je da je u odnosu muškarca i žene na prvom mjestu uvijek komunikacija – od nje sve kreće, ona sve izgrađuje. Tek nakon komunikacije, prema njegovim riječima, slijedi važnost odnosa s Bogom, zajedničke molitve i naposlijetku seksualnost. Predavač je progovorio o plodovima čistoće u vezi ističući kako ona donosi puno više volje, želje i energije jedno za drugo te pripomaže u zajedničkom rješavanju problema, jasno, komunikacijom jer se u suprotnom odnosima problemi samo zamagle i privremeno gurnu pod tepih. – prenose mladi iz Hrvatskog nazdemlja.

Foto: Hrvatsko nadzemlje

Kroz svoje predavanje fra Ante je, dodaju, obrazložio i razloge zašto mladi padaju uopće u grijeh bluda. Katkad, naime, sami u potpunosti nisu za to krivi, nego u želji da zaliječe neke rane iz djetinjstva ili vlastite komplekse na takav način potraže nadoknadu nikad dobivene ljubavi. Istaknuo je kako je mladima najteže oprostiti samima sebi, no da je potrebno baš tada najviše posvijestiti koliko je Bog milosrdan i uvijek pun oprosta i krenuti uzdignute glave, snažno ispočetka. Jer moguće je!

– Dok god u nama srce bije i krv vrije, imamo vremena promijeniti postupke i krenuti ispočetka. – njegove su riječi.

A iz Nadzemlja su poručili:

 – Bog to dopušta i poziva na to, dopustimo i mi jedni drugima ne osuđujući i ne upirući u svaki pad našeg bližnjega prstom kao u nepovratan grijeh, izgubljen slučaj. I bitna činjenica jest – čistoća se počinje živjeti i živi zbog onog drugog poštivajući njegovo dostojanstvo ne zbog Boga.

Fra Ante je, također, odgovorio i na mnogobrojna pitanja okupljene mladeži uz savjete kako izbjegavati grešne prigode, kako na ispravan način prenijeti nekome poantu čistoće i zašto se ona itekako isplati. Zaključio je da svi sami sebi postavljamo granice, i to zbog nas samih, kao najbolju pripremu za naš budući brak.

Nadzemljaši su također ponovno radili punom parom i susret obogatili trima simpatičnima i u svojoj različitosti posebnim filmovima na temu čistoće. Pjesmom je susret uveličao VIS Izidor iz Župe sv. Andrije na Sućidru.

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE