LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi susreti od iduće akademske godine

Svetom misom obilježen 100. susret vjernika okupljenih u Hrvatsko nadzemlje

– Moramo ustrajati u svom životnom putu, moramo praštati i biti ponizni i iskreno moliti našeg Gospodina. – poručio je don Tomislav Bašić.

– Moramo ustrajati u svom životnom putu, moramo praštati i biti ponizni i iskreno moliti našeg Gospodina. – poručio je don Tomislav Bašić.

Mladi iz Hrvatskog nadzemlja ovaj tjedan su organizirali posljednji susret u ovoj akademskoj godini. To je ujedno bio njihov jubilarni 100. susret, a pri Uredu za pastoral mladih Nadzemljaši, kako sami kažu, uspješno djeluju već 11 godina.

Članovi Nadzemlja Svetom misom i sakramentom Ispovjedi zahvalili su se Gospodinu na uspješno određenoj još jednoj sezoni Hrvatskog nadzemlja. Oni svake treće srijede u mjesecu organiziraju zanimljive, humoristične i edukativne susrete vjerske susrete za mlade.

Sveta misa, kako stoji u priopćenju, slavljena je u četvrtak u večernjim satima u kapelici u Nadbiskupijskom sjemeništu, a istu je predvodio don Tomislav Bašić, duhovnik Hrvatskog nadzemlja uz koncelebraciju don Mihaela Provića, predstojnika Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarska nadbiskupije pri kojem djeluje i Hrvatsko nadzemlje.
– Nadam se da ste svi skupa zadovoljni i vjerujem da vam je ova sezona bila uspješna i plodonosna. Godina je bila teška i zahtjevna, ali unatoč tome mladi članovi Hrvatskog nadzemlja su radili i prilagodili su se novonastalim okolnostima. Čestitam vam na tome, sada malo odmorite i opustite, ali ne zaboravite Gospodina. Vjerujem da ćemo u idućoj sezoni napokon se vratiti našim standardnim susretima te da će nam doći malo bolja vremena koja neće biti opterećena COVID-om 19. – istaknuo je na početku svete Mise don Mihael Prović.
U prigodnoj homiliji duhovnik Nadzemljaša don Tomislav Bašić se osvrnuo na prisutne mlade te im je ukazivao na važnost životne molitve i razgovora s Bogom. Kako navode Nadzemljaši, istaknuo je da je izuzetno ponosan i sretan što je dio ove vrijedne ekipe koja svakim danom, tjednom i mjesecom napreduje.
– Drago mi je da smo se danas skupili u ovako velikom broju. Ovo je izvrsna prilika da malo razgovaramo na kraju akademske godine. Važan dio naših susreta je duhovnost i uviđanje iste. Nije bitna duhovnost Nadzemlja, nego vas na osobnoj razini. Tu duhovnost živimo svaki dan, svaki sat i svaku minutu. Vječno. Moramo sami uviđati na koji način molimo, je li razmišljamo o svakoj riječi o kojoj molimo, koliko smo udubljeni u razgovoru s Bogom u svojoj vlastitoj duhovnosti? To su sve pitanja na koja morate sami sebi odgovoriti. Moramo sebe u potpunosti predati molitvi, i u svakoj životnoj prigodi živjeti Boga. Nikad ne smijemo posustati niti odustati. Znam, previše zaokupljeni raznim životnim situacijama, ali poslani smo da sve nadiđemo te da uvijek budemo uz svoga Gospodina. To jedino možemo s iskrenom i u cijelosti posvećenom molitvom. – kazao je don Tomislav Bašić između ostalog.
Don Bašić za kraj je dodao: 
– Moramo ustrajati u svom životnom putu, moramo praštati i biti ponizni i iskreno moliti našeg Gospodina. Ispunjenost našeg života treba se očitovati u izgovorenim i toplim riječima. Zahvalite svakog dana dragom Bogu za sve ono što je bilo dobro. Mi smo vjernici i na taj način moramo živjeti vjeru, svaki dan i svaki čas. Neka vam Bog podari blagoslov i mir, odmorite se, ali ne zaboravite na Spasitelja. Molite se i dalje i ustrajte na svom životnom putu.
Podsjetimo, Hrvatsko nadzemlje već 11 godina djeluje pri Uredu za pastoral mladih SMN te svake treće srijede u mjesecu organiziraju vjerske susreta, a ove godine svi susreti bili su prikazivani na online platformama. Novu susreti Nadzemlja, ističu mladi vjernici, ponovno će započeti na početku nove akademske godine.
FOTO: PIXABAY