LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Susret Hrvatskog nadzemlja

Svećenik objasnio mladima: „Životinje služe za emocionalno zadovoljenje, ali nisu članovi obitelji”

– Don Ante se dotakao brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. – ispričali su studenti i mladi okupljeni u Hrvatskom nadzemlju.

– Don Ante se dotakao brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. – ispričali su studenti i mladi okupljeni u Hrvatskom nadzemlju.

U srijedu, 20. siječnja, održao se još jedan online susret Hrvatskog nadzemlja koji okuplja studente i mlade. Ovog puta bio je posvećen kućnim ljubimcima – na temu Ljubimac ili mezimac govorio je don Ante Žderić, upravitelj župe Bezgrešnog Srca Marijina (Gospe Fatimske) na Blatinama – Škrapama.

– Kroz razgovor s voditeljem, don Ante se dotakao brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. Naveo je kako je taj odnos sada mnogostruk, tj. da životinje čovjeku više ne služe samo za prehranu ili kao pomoć u radu, već da sada služe i za čovjekovo emocionalno zadovoljenje. No, rekao je da, unatoč tome što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav, životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, zapravo da se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi. – istaknuli su predstavnici Hrvatskog nadzemlja

Kazali su i da je predavač poseban naglasak stavio na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca – jer ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku.

– Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti. Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi, nego razmišljati o tome hoće li za tu životinju biti dobro sa mnom i dopuštaju li moje životne obaveze i navike nabavku kućnog ljubimca. – rekao je don Ante Žderić.

Dodali su iz Nadzemlja da je susret bio prožet skečevima i filmovima Zanimljivosti, Dođi mami, Psihijatar za životinje, Gizmo i Robi, potres duša te da je završen prikladnom meditacijom. Najavili su i sljedeći susret. Održat će se, naime, 17. veljače, a bit će riječi o zaštitniku Hrvatskog nadzemlja – blaženom Alojziju Stepincu.

FOTO: HRVATSKO NADZEMLJE