LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Hrvatski studentski zbor (61)

Rektorski zbor podržao HSZ; predložene izmjene u plaćanju studija iduće akademske godine

Nakon konzultacija s HSZ-om Rektorski zbor predlaže sveučilištima izmjenu Pravilnika o studiranju te traži od Vlade izmjenu visine participacije u troškovima studija.

Doznali smo o čemu je Hrvatski studentski zbor razgovarao s premijerom Plenkovićem

Na sastanku premijera Plenkovića i predstavnika HSZ-a govorilo se, prije svega, o Zakonu o obavljanju studentskih poslova, ali i o studentskoj prehrani, stipendijama te o subvencioniranom smještaju.

Zagrebački SC greškom naplatio veći iznos stanarine; HSZ izrazio podršku studentima

Iz Studentskog centra odgovaraju da su obaviješteni o pogrešno naplaćenom iznosu te da će studentima taj iznos biti vraćen. Svoju podršku studentima i Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu u borbi protiv Studentskog centra izrazio je i Hrvatski studentski zbor.

HSZ traži produljenje akademske godine, dodatne rokove, naknadu studentima koji su ostali bez posla

Hrvatski studentski zbor uputio je Vladi RH i Ministarstvu znanosti i obrazovanja prijedlog ciljeva i mjera kojima bi se riješila problematika s kojom se studenti susreću ove akademske godine.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci dao svoj doprinos zaštiti od koronavirusa s 1100 zaštitnih vizira

Riječki studentski predstavnici izradili su 1100 zaštitnih 3D printanih vizira te ih dodijelili zdravstvenim i socijalnim ustanovama u Primorsko-goranskoj županiji.

FER-ovci se priključili inicijativi HSZ-a i izradili preko 600 vizira

Inicijativa koju koordinira Hrvatski studentski zbor značajno je olakšala borbu protiv koronavirusa, a svoj značajni doprinos dali su i studenti i djelatnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

HSZ traži od Ministarstva uprave propusnice za zaposlene studente!

HSZ upozorava da se marginaliziraju studenti u aktualnoj situaciji te traži ispravak odluke o neodobravanju propusnica studentima zaposlenima posredstvom studentskoga servisa.

I Sveučilište Sjever izradom vizirnih maski sudjeluje u akciji #StudentiPomazu

U inicijativu #StudentiPomazu do sada se priključilo više od 40 gradova diljem Hrvatska, kao i nekoliko sveučilišta, a među njima je i Sveučilište Sjever.

FOI se priključio izradi 3D-printanih vizira; donira ih pedijatrima i stomatolozima

Fakultet organizacije i informatike priključio se hvalevrijednoj akciji 3D-printanja vizira za zaštitu medicinskog osoblja od zaraze koronavirusom u Varaždinskoj, ali i susjednim županijama.

Student FESB-a briljantnom inicijativom pomogao KBC-u Split; HSZ preuzeo koordinaciju na području cijele Hrvatske

Vrijednost akcije koju je pokrenuo student splitskog FESB-a prepoznao je Hrvatski studentski zbor i odlučio se za njezino koordiniranje na državnoj razini. Evo kako možete pomoći!