LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osma sjednica Hrvatskog studentskog zbora

Mogu li studenti očekivati uvođenje radnog staža za studentski rad?

Hrvatski studentski zbor podržava najavu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o mogućnosti uvođenja radnog staža za studente koji rade na studentski ugovor.

Hrvatski studentski zbor podržava najavu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o mogućnosti uvođenja radnog staža za studente koji rade na studentski ugovor.

U Mostaru, pridruženom članu i jedinom sveučilištu u Bosni i Hercegovini koje izvodi nastavu na hrvatskom jeziku, održana je osma sjednica Hrvatskog studentskog zbora (HSZ)

Na sjednici se raspravljalo se o ključnim pitanjima koja utječu na studente Hrvate koji studiraju u Bosni i Hercegovini. Jedan od glavnih ciljeva sjednice bio je rješavanje pitanja besplatnog zdravstvenog osiguranja za studente Hrvate. HSZ aktivno radi na osiguravanju da studenti iz Hrvatske koji studiraju u Bosni i Hercegovini imaju pristup zdravstvenoj zaštiti bez dodatnih troškova. Osim toga, tijekom sjednice je pokrenuta inicijativa za formiranje radne skupine koja će se baviti izradom novog pravilnika za studentsku prehranu.

Plenković na predstavljanju Vlade najavio podizanje studentske satnice na 7,81 euro



HSZ je također naglasio važnost priznavanja studentskog rada u mirovinski staž te su istaknuli kako podržavaju najavu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o mogućnosti uvođenja radnog staža za studente koji rade na studentski ugovor.
 

„Pozdravljamo najave Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike o mogućnosti uvođenja radnog staža za studente koji rade na studentski ugovor. Naš stav i dalje je da studiranje treba biti uvršteno u radni staž.”, poručili su iz Hrvatskog studentskog zbora.


FOTO: Hrvatski studentski zbor, Instagram

IZVOR: HRVATSKI STUDENTSKI ZBOR
FOTO: HRVATSKI STUDENTSKI ZBOR, INSTAGRAM