LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Gavella (79)

Najbolju predstavu 29. Marulićevih dana sada moguće pogledati i u Zagrebu

„Emet” je priča o istini skrivenoj duboko ispod svega prešućenog i zatajenog obitelji djevojčice Lucije. Riječ je o trileru jer djevojčicu, koja je u međuvremenu izrasla u slikaricu koja slika anđele, posjećuju njezini pokojnici: majka, otac, baka i djed koji joj nije djed.

Da se naslutiti da će „Hotel Zagorje” biti predstava o kojoj će se itekako govoriti

Iznimno snažan tekst Ivane Simić Bodrožić čitateljima od 2010. godine, kada je nastao, vraća nešto od izgubljene nevinosti, a ako je suditi prema njezinim riječima – njegov je emocionalni ritam potpuno prenesen u ovu predstavu.

50. prilika za gledanje „Kako je počeo rat na mom otoku”

Ova u osnovi intimna priča, utkana u turbulentne društvene okolnosti jednog razdoblja koje nas je bez sumnje odredilo, ima nam, vjerujemo, što reći i danas na pozornici.

Žestoka priča o kralju Rikardu III, ispunjena strastima – 50. put!

Obiman dramski materijal, složen u svojim rodoslovnim labirintima, pogledalo je ukupno 15 tisuća ljudi, a oni koji nisu, imaju za to priliku 30. prosinca u Gavelli.

„Glembajevi” stanuju u Gavelli

– Emotivne note Beethovenove „Mondschein” sonate probijaju se kroz gust dim koji se širi glembajevskim salonom. Baš je tako, posve realistično, dočaran ugođaj tog prostora, ali i nategnutih međuljudskih odnosa Glembajevih i svih onih koji s njima imaju posla.

„Komšiluk naglavačke” u Frankopanskoj

Crna komedija u nadrealnom ključu u kojoj se prepliću apsurd i nemilosrdna dijagnoza hrvatskog društvenog bića i kolektivnog nesvjesnog gostuje u Gavelli.

Završene 34. Gavelline večeri; doznajemo tko je sve nagrađen

Biserka Ipša, Anica Tomić i Gea Vlahović odabrale su dobitnike nagrada za najbolju mušku ulugu, najbolju žensku ulogu, najbolju režiju te za najbolju predstavu ovogodišnjih Gavellinih večeri.

Kako žive „Malograđani”?

– Samo odvažni i snažni, oni koji prepoznaju i osjećaju duh novoga vremena, imaju odvažnosti i pokušati živjeti ukorak s njim. Ostali su osuđeni patiti, prestrašeni, u svojim tijesnim životima. Gorki im ne nudi mogućnost budućnosti, niti daje recept kako je postići, stići. Ali dirljivo vjeruje u unutarnju snagu pojedinca koji je u stanju savladati krizu. – ističe dramaturginja predstave.

„Kiklop” odabran za najbolju predstavu u sezoni 2018/2019.

– Šarenilo, ples, muzika i raskoš nasuprot sivilu oka koje vječno promatra i krvnički iščekuje; život i živost nasuprot anksioznosti koja se uvlači u svaku poru – „Kiklop” pokazuje svu širinu ljudske duše koja u strahu uzmiče pred surovom stvarnošću. – stoji u obrazloženju žirija.

Vodimo čitatelje na završnicu Gavella i Europlakat Faira kada igra „Gospođa Bovary”

„Gospođa Bovary” predstava je u režiji Saše Božića koja igra u završnici Gavella i Europlakat Faira, a za koju u nagradnom natječaju dijelimo 2x2 ulaznice.