LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu

Uskoro započinje petodnevni festival Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu

Ovogodišnje izdanje revije tematski se oslanja na Dionizijske svečanosti koje su se, baš poput KRADU- a, održavale u proljeće.

Ovogodišnje izdanje revije tematski se oslanja na Dionizijske svečanosti koje su se, baš poput KRADU- a, održavale u proljeće.

Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu uskoro započinje četrnaesto izdanje kazališne revije KRADU. Tijekom pet dana festivala, publika će moći uživati u velikom broju ispitnih predstava te u bogatom popratnom programu, na čak tri lokacije. Ova studentska manifestacija održat će se od 23. do 27. travnja 2024. godine na Akademiji dramske umjetnosti, Sceni F22 te u Gradskom dramskom kazalištu Gavella.

Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) bijenalna je revija kazališnog stvaralaštva studenata Akademije. Prvotno je nastala iz potrebe da studenti izvedbenih umjetnosti predstave svoje umjetničko djelovanje široj javnosti, a kroz godine je prerasla u kazališni festival prepun bogatog sadržaja. Tradicionalno ga organiziraju studenti druge godine prijediplomskog studija produkcije.

Ovogodišnje izdanje revije tematski se oslanja na Dionizijske svečanosti koje su se, baš poput KRADU-a, održavale u proljeće. Uz ispitne predstave studenata Akademije dramske umjetnosti te gostujuće izvedbe studenata iz Beograda i Novog Sada, publika će imati priliku sudjelovati na Večeri poezije, dva strukovna panela, projekciji dokumentarnog filma i razgovoru o Kugla glumištu te Masterclassu s jednom od najistaknutijih i najnagrađivanijih regionalnih glumica - Jasnom Đuričić.

Poseban naglasak ovogodišnjeg KRADU festivala su konzultacije i pomoć svima zainteresiranima za studiranje na Akademiji dramske umjetnosti zbog čega će biti organizirane otvorene Speed meet konzultacije sa studentima.

Sve informacije o programu i rasporedu događanja četrnaestog KRADU-a možete saznati na društvenim mrežama te na web stranici događaja. Svi sadržaji su dostupni putem sljedeće poveznice.

FOTO: KAZALIŠNA REVIJA AKADEMIJE DRAMSKE UMJETNOSTI