LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
bolesti (20)

Nema maženja bez paženja – donosimo najčešće zablude o spolno prenosivim bolestima

Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao vrhunac kampanje „Nema maženja bez paženja”, 4. rujna na društvenim mrežama projekta Živjeti zdravo obilježava Svjetski dan spolnog zdravlja.

Dobre vijesti: ozdravio mladić koji je prvi bio pozitivan na koronavirus u Hrvatskoj

Prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj zabilježen je 25. veljače. Danas oboljeli izlazi iz bolnice.

Provjerili smo provode li hrvatski studentski gradovi mjere opreza zbog koronavirusa i dolaska inozemnih studenata

Približava se dolazak inozemnih studenata na studentsku razmjenu u Hrvatsku, a mi smo provjerili jesu li studentska središta spremna na to usprkos aktualnom koronavirusu.

Saznali smo jesu li studentski domovi spremni za koronavirus te zašto je važno obaviti liječnički pregled prije useljenja

Prije useljenja u studentski dom studenti moraju obaviti liječnički pregled kojim će se utvrditi postoji li zdravstveni rizik za boravak u kolektivu. Isto vrijedi i za strane studente, a saznajemo kako su studentski domovi spremi i za pojavu osoba zaraženih koronavirusom.

Laboratorij za istraživanje tumora dobio donaciju koja će doprinijeti borbi protiv zloćudnih tumora

– Riječ je o donaciji od oko 100 tisuća eura koja će se uložiti kroz pet godina u znanstveni program. Također je riječ i o donaciji nekoliko instrumenata koji se već koriste u Laboratoriju za istraživanje tumora. Taj Laboratorij je izrazito važan za znanost, ali i za praćenje novih trendova u kliničkoj medicini u Splitu.

Svojim donacijama pomozite mladom studentu u borbi protiv zloćudne bolesti

Donirajte dobrovoljni iznos i pomozite studentu Pravnog fakulteta da krene u borbu protiv zloćudne bolesti i ode na liječenje u Njemačku. Potrebno je prikupiti između 100 i 150 tisuća eura.

Prvi uspjesi projekta studenata riječkog Medicinskog fakulteta; dvije oboljele djevojčice postale vlasnice perika

Dvije djevojčice iz Zagreba, zahvaljujući studentima Medicinskog fakulteta u Rijeci, dobile su svoje vlasulje, koje će pozitivno utjecati na njihov socijalni i emotivni život.

Hrvatski savez osvojio svjetsku nagradu za podizanje svijesti o DMD-u; donacija namijenjena studentima

– Zahvaljujući donaciji, pokrenut ćemo „online” obrazovnu inicijativu namijenjenu studentima zdravstvenih usmjerenja kako bi mogli prepoznati i dijagnosticirati Duchenne kod dječaka u što ranijoj dobi. – istaknula je predsjednica Hrvatskog saveza za rijetke bolesti.

Saznajte kako izbjeći mnoge posljedice dugoročnog sjedenja

Sjedenje je postalo ogroman zdravstveni problem jer zbog modernoga načina života narušava naše zdravlje.

Postavljen automatski vanjski defibrilator na Gornjem gradu

– Postavljanje AVD uređaja u predvorje Gradske skupštine je odlična vijest za sve naše sugrađane. Naime, ovaj uređaj podiže razinu sigurnosti svih građana koji se nalaze na Gornjem gradu, s činjenicom da su naši djelatnici prošli edukaciju. – ističe dr. sc. Andrija Mikulić.