LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čuvaj svoju kožu

Otvorena izložba fotografija kojom se mlade upozorava na kožne bolesti

Do 24. travnja 2021. godine moguće je pogledati izložbu naziva „Čuvaj svoju kožu”.

Do 24. travnja 2021. godine moguće je pogledati izložbu naziva „Čuvaj svoju kožu”.

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku do 24. travnja moguće je pogledati izložbu fotografija Čuvaj svoju kožu autora Krume Ivanovskog koja je nastala u organizaciji Udruge melanom.

Autor Krume Ivanovski rođen je 1978. godine u Skopju, po zanimanju je petrokemijski inženjer koji je zalutao u fotografiju kada je 2005. došao u Zagreb. Njegova je priča vrlo zanimljiva jer je zapravo išao u Graz po PlayStation 3, a nazad se vratio s Nikonom te je tako zalutao u fotografske vode.

Riječ je o inicijativi entuzijasta, dermatologa, epidemiologa, studenata medicine i drugih volontera koji žele ukazati na važnost prevencije. Kako stoji u najavi, posljednjih je desetljeća incidencija melanoma stalnom porastu u svijetu, a obolijevaju sve mlađe osobe te se susreću sve teži oblici te smrtonosne bolesti.

Kako bi se istaknula važnost prevencije, uz svaku fotografiju istaknute su i javnozdravstvene poruke koje na razumljiv način objašnjavaju nasljedne i okolišne čimbenike rizika za nastanak melanoma.

Izložbu je moguće pogledati svaki dan u radnom vremenu Knjižnice i, naravno, uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Više informacija pronađite na poveznici.
FOTO: UNSPLASH