LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Margerita Kranjčević
/MKRANJCEVIC
Datum registracije: 10.11.2019.
Zadnja aktivnost: 20.05.2020.
Stranica za pomoć

Predstavljamo alat za sve koji pišu završni ili diplomski rad, a muče se s citiranjem

Svi smo se sreli s pitanjem što sve treba navesti u bibliografskoj natuknici i kako je ispravno obilježiti. U tome pomaže ZoteroBib.
Kršenje zakona

Kazneni progon profesora splitskog Pravnog fakulteta uskoro ide u zastaru

Prof. dr. sc. Hrvoje Kačer, pročelnik Katedre za građansko pravo Pravnoga fakulteta u Splitu, osuđen je čak tri puta zbog zloporabe položaja, ovlasti i krivotvorenja, ali kaznu nikada nije dočekao.
Prehrambene navike

6 savjeta kako se riješiti ovisnosti o nezdravoj hrani

Mnogi imaju problem s ukusnom hranom koja se čini kao pravi izbor kada je pred nama, ali kao greška kada završimo s njom. Uništava nam čistoću kože, željeni broj na vagi te, najvažnije, tjelesno zdravlje. Donosimo savjete za rješavanje ovoga problema.
Projekt tvrtke Neuralink

Tvrtka Elona Muska provodi projekt zbog kojeg bi ljudski govor mogao postati prošlost

U intervjuu za emisiju Joe Rogan Experiences Elon Musk je nešto rekao i o novom projektu koji bi u narednih 5-10 godina mogao iskorijeniti ljudski govor.
Obrazovanje u vrijeme pandemije

Donesena odluka o provođenju nastave i ispita na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Filozofski fakultet u Rijeci donio je odluku o održavanju nastave i ispita do kraja ljetnoga semestra akademske godine 2019/2020. Studentima nije dopušten dolazak na Fakultet.
Na današnji dan

Zabilježen veliki uspjeh hita „Rock Me Amadeus“ kontroverznog glazbenika

Falcovi su se albumi prodavali rapidno, a ujedno je prvi umjetnik čiji je materinji jezik bio njemački, a hit mu je postao prvi na Billboardovoj ljestvici u SAD-u.
Online harassment

Profesoricu vrijeđaju zbog debljine: „Govore da im je drago što mi je majka umrla i što idem prema istome cilju”

Ekonomska stručnjakinja Vedrana Pribičević otkrila je s čim se svaki dan suočava, a to je konstantno izrugivanje i zanemarivanje svih njenih poslovnih uspjeha iz razloga što ima višak kilograma.
Novi projekt UNIRI-ja

Sveučilište u Rijeci raspisalo natječaj za oblikovanje i razvoj online kolegija

Do 5. svibnja primaju se prijedlozi potpunih online kolegija koji će se ponuditi svim riječkim studentima u sklopu sustava interne mobilnosti, onima u dolaznoj mobilnosti te studentima YUFE mreže unutar sustava virtualnog kampusa.
Otočac – živ grad

Projekt koji se odupire stereotipima: prvi hrvatski Dekameron iz srca Like

Iako najraseljenije područje Lijepe Naše, iz Like nam dolazi projekt Otočkoga dekamerona u kojem se skupljaju pisani radovi stanovnika i onih rođenih u Gackoj dolini. Ovaj su projekt, nakon Otočca, pokrenuli i veći gradovi koji su za to, čini se neopravdano, dobili puno više medijske pažnje.
FFZG pomaže

S Odsjeka za kroatistiku e-lekcije za srednjoškolce

Profesori s Odsjeka za kroatistiku izradili su e-lekcije iz Hrvatskoga jezika za srednje škole. Dostupne su na YouTubeu Škole za život, a prikazuju se i na RTL-u 2.
Kvalitetno provođenje vremena u izolaciji

Pravo je vrijeme za učenje stranog jezika; donosimo 6 savjeta kako ga što lakše svladati

Pravo je vrijeme da se uhvatiš u koštac s melodioznim talijanskim, strogim njemačkim ili zabavnim poljskim! U izolaciji imaš vremena za učenje, a mi donosimo 6 savjeta koji će ti pomoći da željeni jezik što lakše svladaš.
Video izazvao lavinu reakcija

Sami ste krivi što ste debeli ili kako na neoriginalan način dobiti preglede na YouTubeu

Kada je nešto vrlo osjetljivo i tabuizirano, obično je meta trollovima. Jedan takav video o debljini prije nekoliko je dana objavljen na kanalu Budimo iskreni. Iako ne želimo reklamirati ovakvo ponašanje, želimo skrenuti pozornost na stvarnu motivaciju za izradu ovoga videa.
Nastava na daljinu

Predstavljena besplatna Google platforma za obrazovne ustanove u Hrvatskoj

Suradnjom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske akademske i istraživačke mreže – CARNET omogućeno je besplatno i jednostavno korištenje alata za lakše i efikasnije prenošenje gradiva.
Nastava na daljinu

Slikaju, izrađuju i sviraju online – nastava na akademijama teče bez većih problema; ističe se Osječka akademija

Iako im teorijski predmeti ne predstavljaju velik problem, praksa studenata likovne, glazbene i druge umjetnosti vrlo je specifična i često zahtijeva susrete. Evo što su o svemu rekle studentice violine i kiparstva te sama Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku.
Popis netaknutih

Zanimljivosti o državama koje navodno još nemaju zaražene koronavirusom

Iako nam se čini da više nema kutka nedirnutog koronavirusom, to nije tako. Postoje države u kojima još uvijek nije zabilježen slučaj zaraze, a donosimo zanimljivosti o njima.
Nastava za vrijeme koronavirusa

Sveučilišni profesori zadovoljni online nastavom; komentirali su pitanje ocjenjivanja i kolokvija

Online nastava uglavnom ide prema planu na zadovoljstvo studenata i profesora, a održavanje kolokvija i dalje je misterij.
Sveučilište u Rijeci

Rektorica Prijić-Samaržija najavila propitivanje zadovoljstva online nastavom

Rektorica Snježana Prijić-Samaržija među studentima i profesorima uskoro provodi anketu u kojoj će moći izraziti svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo trenutnim načinom provođenja predavanja i seminarske nastave.
Razgovarajmo o karijeri

INTERVJU: Od završetka studija pedagogije do posla u struci u samo 10 dana

Iako mnogi s podsmijehom gledaju na društvene i humanističke znanosti i njihove šanse za poslom, naša sugovornica Ana pravi je primjer kako se svaki trud isplati, a svoje iskustvo otkrila nam je u sklopu serije članaka Razgovarajmo o karijeri.
Sveučilište u Rijeci

Osniva se treći lektorat mađarskog jezika u Hrvatskoj; rektorica riječkog sveučilišta otkriva detalje

Od iduće će akademske godine na Sveučilištu u Rijeci biti moguće naučiti nešto o mađarskome jeziku i kulturi. Ovo je ukupno četvrti lektorat pri Odsjeku za kroatistiku i prvi neslavenski na Filozofskom fakultetu u Rijeci.
Novi film

Tek izašao, a već postao hit: horor „Nevidljivi čovjek” nova je priča sa starim motivima

Još 1933. izašao je klasik „The Invisible Man” po uzoru na koji je ove godine izašao istoimeni film koji već doživljava svjetski uspjeh.