LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Marija Koren
Studentica sam treće godine preddiplomskog studija komunikologije i povijesti na Hrvatskim studijima.
/MKOREN
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 17.09.2020.
Upravljanje financijama

7 jednostavnih taktika i navika koje pomažu u štednji novca

Osvijestiti loše navike, odrediti osnovne potrebe i želje – tek su neki od načina kako manje trošiti i kvalitetnije štedjeti.
Na današnji dan

Jednostavan recept za zdravi čips od jabuke

Svakodnevnim konzumiranjem jedne ili dvije jabuke može se spriječiti pojava raznih zdravstvenih tegoba. Povodom dana posvećenog upravo njima donosimo vam recept za zdravi čips od – jabuka!
Serije iz djetinjstva

8 sitcoma koji će nas zauvijek podsjećati na djetinjstvo

Svi se volimo prisjetiti starih sitcoma od kojih većinu nećemo nikada više vidjeti na televizijskom programu. Stare humoristične serije koje su nam obilježile djetinjstvo, ostaju u najljepšem sjećanju.
Na današnji dan

Prisjećamo se prve skupine afroameričkih učenika koja je započela školovanje s bijelcima

Na današnji dan 1957. godine devet afroameričkih učenika u gradu Little Rock u saveznoj državi Arkansas trebalo je započeti svoje školovanje u srednjoj školi koja je dotada bila rezervirana samo za bijelce.
Na današnji dan

Na današnji dan preminuo je poznati hrvatski književnik i inženjer šumarstva

Književnik Josip Kozarac jedan je i od najpoznatijih hrvatskih šumara. Njegovo stvaralaštvo obuhvaćalo je brojne problematike tadašnjeg društva na koje je Kozarac svojim djelima nastojao utjecati. Umro je na današnji dan u Koprivnici od posljedica teške bolesti.
Tehnološki izum

Kalifornijsko sveučilište osmislilo high tech rukavicu koja prevodi znakovni jezik

Rukavica bi olakšala komunikaciju gluhim ljudima i omogućila jednostavnije učenje znakovnog jezika.
Briga o zdravlju i ljepoti

Izradite sami: Pilinzi za lice koji čine kožu zdravom i nahranjenom tijekom ljetnih vrućina

Ljetno vrijeme može biti vrlo pozitivno razdoblje za našu kožu, no s druge strane i uzrok njezina oštećenja. Zbog čestog izlaganja suncu ljeti, potrebna joj je zaštita i njega, koju možete ostvariti različitim homemade pilinzima za njegu lica.
Stav struke i iskustva studenata

Kako kućni ljubimci utječu pozitivno na naš život i kako uskladiti brigu o njima s fakultetskim obvezama?

Osim što pozitivno utječu na mentalno i fizičko zdravlje, što struka tvrdi, kućni ljubimci velika su socijalna podrška, utjeha i rame za plakanje. Evo kako studenti usklađuju brigu o njima s drugim obvezama.
Ljetna destinacija

Selo u južnoj Italiji nudi besplatan smještaj u praznim kućama sve do listopada!

Sukladno velikoj depopulaciji, selo San Giovanni in Galdo želi privući turiste nudeći im besplatan smještaj. U projektu Regalati il Molise, cilj je posjetiteljima otkriti čari, tradiciju i kulturu mjesta te ujedno poboljšati ekonomsku situaciju.
Problemi troškova razredbenog postupka

Maturanti bijesni zbog poteza HKS-a nakon otkazivanja prijemnog; evo što kažu sa Sveučilišta

Iako je najavljeni datum održavanja testa apstraktnog mišljenja bio 6. srpnja, HKS je obavijestio da ispita neće biti sukladno rizičnoj epidemiološkoj situaciji. Povrat novca u cijelosti nije moguć, a evo i zašto.
Mentalno zdravlje

3 jednostavna koraka pomoću kojih ćete smanjiti stres

Uzrok su mentalnog stresa unutarnji sukobi kojih u većini slučajeva nismo svjesni. U identifikaciji stresora važno je fokusirati se na sam problem, saznati odakle dolazi i zašto te poduzeti odgovarajuće tehnike ograničavanja i smanjenja stresa.
Hrvatske plaže

FOTO: 10 najljepših plaža u Hrvatskoj prema izboru redakcije portala Studentski.hr

Kako biste nakratko odmaknuli misli od učenja i ispitnih rokova, redakcija portala Studentski.hr sastavila je fotogaleriju najljepših hrvatskih plaža koje se barem jednom u životu moraju posjetiti.
Zdrava prehrana

5 jednostavnih recepata za pripremu večere koji pomažu kod mršavljenja

Problem prekomjerne težine može se riješiti voljom i upornošću, a najvažnije je krenuti od prehrane. Ako samo jedan obrok u danu, poput večere, promijenimo te prilagodimo zdravoj i laganoj pripremi, uvelike ćemo pridonijeti cilju mršavljenja.
Odluka Vlade

Uredbom o snižavanju kriterija za prolazak razreda Vlada razočarala sindikate, nastavnike i roditelje

Prema novoj Vladinoj Uredbi učenici osnovnih škola, kao i maturanti s četirima zaključnim jedinicama, imaju pravo na produžnu nastavu i popravni ispit. Ona nije oduševila sindikate, nastavnike, roditelje, kao ni brojne učenike osnovnih i srednjih škola.
Povijesne zanimljivosti

Studentski domovi duguju svoje ime poznatim hrvatskim ličnostima; saznajte zanimljive činjenice o njima

Imena poznatih hrvatskih velikaša poput Stjepana Radića, Ante Starčevića, Ivana Gorana Kovačića i Brune Bušića krase nazive studentskih domova diljem Hrvatske. Donosimo nekoliko zanimljivih činjenica o ovim značajnim ličnostima hrvatske povijesti.
Kuhajte sa Studentskim

5 jednostavnih recepata koje možete pripremiti s avokadom

Ovo vrlo neobično i zdravo tropsko voće bogato mastima odlično je za pripremu različitih recepata, od doručaka do deserata. Donosimo njih 5.
Korisni savjeti

Donosimo nekoliko savjeta kojima možete poboljšati komunikacijske vještine

Kvalitetna i učinkovita komunikacija mnogo govori o našem ugledu, profesionalnosti i radu. Uz pravilnu odredbu komunikacijskih ciljeva te uz pomoć nekoliko jednostavnih savjeta obogatit ćemo i usavršiti svoje komunikacijske sposobnosti.
Pozitivna psihologija

Dokazano: iskazivanje zahvalnosti pozitivno utječe na zdravlje

Zahvalnost je moćna društvena emocija koja pozitivno utječe na naše mentalno i fizičko zdravlje te izaziva u nama zadovoljstvo i sreću. Svakodnevno prakticiranje zahvalnosti može promijeniti naš pogled na svijet i učiniti nas pozitivnijima.
Besplatni tečajevi

Sveučilište Harvard nudi brojne besplatne online tečajeve iz raznih područja

S Harvarda nude razne tečajeve; od tehnoloških pa do povijesnih tema, bogato iskustvo i verificirani certifikat nakon polaganja tečaja. Ono što je potrebno pripaziti jest datum do kada je dostupan.
eStudent

Uskoro se održava webinar o društveno odgovornom poslovanju

Sukladno današnjoj aktualnoj temi o društveno odgovornom poslovanju, cilj webinara jest proširiti znanje o načinima provođenja društveno odgovornog poslovanja unutar industrija koje posluju u Hrvatskoj.