LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Smotra Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Posjetili smo ovogodišnju Smotru Sveučilišta; pogledajte koji su fakulteti osvojili nagradu za inovativnost

Nešto više o studijima, studentskom životu i upisima, maturanti su i ove godine mogli saznati na Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Trodnevna manifestacija održana je od 21. do 23. studenog, a osim sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, pažnju srednjoškolaca trudile su se privući i ostale domaće visoke škole, veleučilišta i sveučilišta.

Nešto više o studijima, studentskom životu i upisima, maturanti su i ove godine mogli saznati na Smotri Sveučilišta u Zagrebu. Trodnevna manifestacija održana je od 21. do 23. studenog, a osim sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, pažnju srednjoškolaca trudile su se privući i ostale domaće visoke škole, veleučilišta i sveučilišta.

Završena je još jedna Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja se ove godine održala od 21. do 23. studenog. Već 24 godine ova trodnevna manifestacija na jednom mjestu okuplja sve sastavnice zagrebačkog Sveučilišta, ali predstaviti su se mogla i ostala domaća Sveučilišta, veleučilišta i visoke škole.

Iz godine u godinu fakulteti se maturantima žele prikazati u što boljem svjetlu i na što inovativniji način. Ove godine nagradu za inovativnost u predstavljanju dobili su Fakultet političkih znanosti, Fakultet prometnih znanosti, Učiteljski fakultet i Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Gotovo na svakome štandu posjetitelji su mogli odigrati kviz i tako osvojiti nagrade te naravno iz prve ruke, od studenata i profesora, dobiti odgovore na postavljena pitanja. Budući studenti tako su na Smotri mogli vidjeti električne romobile, robote, simulaciju potresa, izradu novčića te simulativnu vožnju aviona.

Uvijek nasmijani i veseli studenti Učiteljskog fakulteta povremeno su zasvirali i zapjevali, a kod studenata Kineziološkog fakulteta mogli ste se malo i oznojiti. Glavna zvijezda Smotre zasigurno je bio četveronožni čupavac kojeg ste mogli pozdraviti i podragati na štandu Veterinarskog fakulteta. Nagradu najšarenijeg štanda mogao je odnijeti Prehrambeno-biotehnološki fakultet na kojem ste, osim izloženih prehrambenih proizvoda, mogli vidjeti i nasmijane studente u tradicionalnim nošnjama. Svoj stav o medijima i politici posjetitelji su mogli zapisati na štandu Fakulteta političkih znanosti na kojem su se nalazili i studentski mediji: novine Global, radio Student i televizija Student. 

FOTO: Katarina Bižanović/Studentski.hr
 
U raskošnom stilu predstavili su se i studenti Grafičkog fakulteta kod kojih ste se mogli poigrati 3D prikazima, ali i snimiti vaš osobni GIF. Radna atmosfera bila je prisutna na Medicinskom i Stomatološkom fakultetu gdje su se posjetitelji mogli okušati u reanimaciji te napraviti pregled usne šupljine. Ako ste se zapitali odakle je dolazila buka, odgovor ste mogli pronaći kod studenata Metalurškog fakulteta kod kojih ste mogli sami napraviti i novčić s grbom Sveučilišta u Zagrebu.
 
U prolazu smo pročavrljali i sa samim srednjoškolcima i upitali ih o njihovim dojmovima. Većina je na Smotru došla spremno i ciljano, pronašli su fakultete koji ih zanimaju i saznali nešto više o njima. Svoje dojmove podijelio je i Vito, maturant koprivničke gimnazije:
– Mislim da je Smotra dobro organizirana, svaki fakultet je dobro predstavljen i mogli smo dobiti promotivne letke s više informacija. Najviše su me zanimala pitanja vezana uz maturu i koliko je teško upasti na stomatologiju jer je to jedan od fakulteta koji želim upisati.
FOTO: STUDENTSKI.HR