LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kreativno oglašavanje

VIDEO: Ovo su najkreativnije reklame svih vremena!

Od Alexe do Snickersa - reklame koje su zasigurno ostale zapamćene.

Od Alexe do Snickersa - reklame koje su zasigurno ostale zapamćene.

Što uopće čini reklamu odličnom? Ako se lako pamte, dobro komuniciraju poruke svog brenda i ako se sheraju na društvenim mrežama. Marketinški stručnjaci nerijetko posežu za humorom ili emocijom kako bi reklama ostala u sjećanju. Mi vam donosimo nekoliko najkreativnijih reklama svih vremena.

1. Alexa je izgubila glas

Svi već znamo za Amazonovu virtualnu pomoćnicu Alexu i njen poznati glas. Amazon je to iskoristio na smiješan i duhovit način i napravio reklamu u kojoj su poznate osobe zamijenile Alexin glas jer ga je ona izgubila. U reklami Alexu tako zamjenjuju Gordon Ramsey, Cardi B, Rebel Wilson i Anthony Hopkins, a Amazon je pokazao kako korištenje poznatih osoba i malo humora može biti dobitna kombinacija.

2. Glupi načini umiranja

Metro Trains Melbourne odlučio je na smiješan i upečatljiv način podići svijest korisnika vlakova da budu oprezni i slijede smjernice jer u protivnom bi mogli umrijeti na glup način. Na početku reklame ne zna se čija je reklama i što se reklamira, ali korištenje privlačne pjesmice i animacije navelo je gledatelje da je pogledaju do kraja i saznaju da je zapravo riječ o transportnom sustavu.

3. Zašto je bitno naučiti jezik

Odlična i kreativna reklama u kojoj možemo vidjeti kako je postavljen branding i poziv na akciju dolazi od škole stranih jezika Berlitz. Na smiješan način učinili su da reklama bude viralna, ali i ukazali na važnost učenja stranih jezika.

4. Betty White je gladna

Jedna od najpoznatijih reklama, koja se prikazivala i na našim malim ekranima, od reklame za Snickers prošlo je više od deset godina, ali je i dalje omiljena. Snickers je odlično iskoristio humor, poznatu osobu i poruku vlastitog brenda kako bi stvorio reklamu za pamćenje. Legendarna Betty White reklami dodaje humor i posebnu čaroliju, a Kad si gladan nisi svoj rečenica je koju mnogi i dandanas citiraju.
 

 
FOTO: PEXELS