LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Recept za homemade nezdravu hranu – pileće medaljone u cornflakesu i pomfrit

​​​​​​​U seriji članaka Kuhajte sa Studentskim donosimo jednostavan recept za pripremu pilećih medaljona u cornflakesu i pomfrita.

​​​​​​​U seriji članaka Kuhajte sa Studentskim donosimo jednostavan recept za pripremu pilećih medaljona u cornflakesu i pomfrita.

Iako ovo nikome ne bi trebalo prijeći u naviku, svjesni smo da je ponekad jednostavno preteško odoljeti nezdravoj hrani. Ipak, umjesto da trošite novac na dostavu iz skupih brzih restorana, okušajte se sami u njenoj pripremi.

U seriji članaka Kuhajte sa Studentskim ovog puta donosimo jednostavan recept za pripremu pilećih medaljona u cornflakesu i pomfrita.

Sastojci:
  • izdrobljen cornflakes
  • pileća prsa
  • brašno
  • jaja
  • krumpir
  • začini.
Priprema:

U zasebne posudice uspite brašno i izdrobljeni cornflakes, a u trećoj posudi razmutite jaja koja možete malo posoliti. Meso prije pripreme narežite na male komade i začinite začinima po želji (sol, papar, Vegeta, majčina dušica i slično) te ga ostavite tako barem 15 do 30 minuta. Za to vrijeme ogulite i narežite krumpir na štapiće te ga lagano posolite. 

Kada je meso odstajalo, uvaljajte ga u brašno, pa u jaja te na kraju u cornflakes, a zatim isto ponovite i sa svim ostalim komadićima. Zagrijte ulje u dubokoj tavi (dovoljno je toplo ako su na dnu mjehurići kada uronite kuhaču u tavu) i zatim ubacite meso. Kada dobije zlatnu boju, izvadite ga van. U drugoj tavi također u dubokom ulju pržite krumpir. 

Ako želite nešto zdraviju varijantu, možete meso i krumpir pržiti u pećnici s vrlo malo ulja ili, još bolje, u fritezi na vrući zrak ako je imate na 180 stupnjeva otprilike 20 minuta. U konačnici servirajte i po želji dodajte kečap, tartar ili druge umake koje volite.

Napomenut ćemo da meso ne mora nužno stajati 15 minuta prije pečenja, ali na taj ćete način postići da ne bude bezukusno. Također, umjesto domaćeg krumpira možete koristiti kupovni pomfrit, a umjesto kukuruznih, zobene žitarice, no nama je ispalo ukusnije s kukuruznima.
FOTO: UNSPLASH