LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učenje jezika bez poteškoća

Najbolje aplikacije i stranice za učenje stranih jezika

Za lakše svladavanje stranih jezika donosimo vam sedam aplikacija i internetskih stranica koje vam mogu olakšati proces učenja.

Za lakše svladavanje stranih jezika donosimo vam sedam aplikacija i internetskih stranica koje vam mogu olakšati proces učenja.

Znanje stranih jezika iznimno je korisno na tržištu rada. Međutim, proces svladavanja stranog jezika prilično je mukotrpan i zahtjevan. Zanimljivo je da većina jezika kojima se danas služimo ima isto podrijetlo, odnosno pripada indoeuropskoj jezičnoj skupini koju čine različiti jezici poput francuskog, ruskog, engleskog i njemačkog.

Kako bismo vam olakšali proces učenja i kako biste na najlakši način svladali novi jezik, donosimo vam sedam aplikacija i internetskih stranica koje će vam pomoći u svladavanju novog jezika.

BBC Languages

BBC Languages na svojoj stranici nudi videa, predavanja i preporuke. Omogućeno vam je učenje francuskog, španjolskog, njemačkog i talijanskog jezika. Također, na njihovoj stranici možete naći brojne zanimljivosti kao što su izvor jezika ili činjenice o broju govornika, na primjer, francuskoga jezika.

Duolingo

Duolingo je izvrsna aplikacija za svladavanje određenih jezičnih fraza ili osnovnih riječi prilikom započinjanja učenja stranih jezika. Ova aplikacija pomoći će vam usavršiti jezik nakon što se upoznate s osnovama njegove gramatike.

Rype

Ako ste jedna od osoba kojima je izgovor za nesvladavanje stranih jezika prezauzetost, Rype će vas u tome pobiti. Naime, Rype nudi neograničenu besplatnu privatnu poduku iz stranog jezika (trenutno omogućuje poduku iz španjolskog jezika) s izvornim govornicima koji su vam na raspolaganju 24 sata.

Budući da lekcijama možete pristupiti kada vama najviše odgovora, možete učiti vlastitim tempom bez osjećaja pritiska. Važno je naglasiti da se proces učenja jezika ubrzava s obzirom na to da tijekom učenja vršite konverzaciju s izvornim govornikom. Naime, neka su istraživanja pokazala da učenici svladavaju strani jezik čak do 18 puta brže pomoću interaktivne metode učenja, za razliku od neinteraktivne metode primarno orijentirane na pravopis i gramatiku.

Busuu

Kao i Duolingo, Busuu je mobilna aplikacija koja vam omogućava da svladate osnovne fraze stranog jezika. Iako je Duolingo popularnija, Busuu je zanimljiva alternativa koja vam se može svidjeti.

Babbel

Babbel je internetska stranica u kategoriji aplikacija kao što su Busuu ili Duolingo, a glavna je razlika ponuda učenja više različitih jezika. Iako Babbel ne nudi interakciju s izvornim govornicima, ipak omogućava svladavanje jezika na zanimljiv i zabavan način.

Memrise

Memrise je internetska stranica koja je orijentirana na pomoć u lakšem pamćenju, uključujući pamćenje svima teškog vokabulara jezika koji smo tek krenuli učiti. Na internetskoj ćete stranici pronaći kategorije popularnih jezika poput francuskog, talijanskog, španjolskog ili mandarinskog, čiji ćete vokabular pamtiti s lakoćom.

Rosseta Stone

Riječ je o metodi kreiranoj kako bi vam pomogla u svladavanju čitanja, slušanja i pisanja na stranom jeziku. S obzirom na to da ova internetska stranica ne nudi interakciju s izvornim govornicima, proces učenja je zahtjevniji, posebno ukoliko vas uz jezik zanima i kultura zemlje.

FOTO: FLICKR