LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TJESTENINU NE PRESKAČEMO

Gordon Ramsey otkrio četiri ključna koraka za savršeno kuhanu tjesteninu

Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu. Međutim, može i drugačije, a potrebno je na umu imati četiri ključna koraka.

Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu. Međutim, može i drugačije, a potrebno je na umu imati četiri ključna koraka.

Kuhar britkog jezika, ali i neporecivih kulinarskih vještina, poznati Gordon Ramsey, je na svojem YouTube kanalu pokrenuo serijal „Osnove kuhanja s Gordonom Ramseyem”  gdje je otkrio ključne stavke ako želite savršeno kuhanu tjesteninu.

Otkrijte recept za ukusnu Barbie-tjesteninu!


Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu.

Gastro mjesec na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku


Iako je tjestenina namirnica koju je zbilja jednostavno upropastiti, takav proces kuhanja koji smo ustalili, ipak nije prijeko potrebn.

Kulinarska čarolija: Kako brzo i jednostavno do pohanih palačinki?


Prema Ramseyevim riječima, četiri su ključna koraka za savršeno kuhanu tjesteninu:
  • Lonac u kojoj kuhate treba biti dovoljno velik da se tjestenina ne bi sljepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli;
  • Kada voda proključa, dodajete tjesteninu i kuhate baš onoliko dugo koliko piše na pakiranju;
  • Kada preporučeni minuti kuhanja isteknu, jedan komad tjestenine probate i  Ramsey kaže treba biti ovakav: “tjestenina ne smije biti mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo biti dovoljno čvrsta iznutra”;
  • Ako je dobro kuhana odmah je vadite i procijedite. Dodajte sol, papar i maslinovo ulje da se ne bi zalijepila, piše City Magazine.
IZVOR: CITY MAGAZINE
FOTO: PIXABAY