TJESTENINU NE PRESKAČEMO
Gordon Ramsey otkrio četiri ključna koraka za savršeno kuhanu tjesteninu
Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu. Međutim, može i drugačije, a potrebno je na umu imati četiri ključna koraka.
Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu. Međutim, može i drugačije, a potrebno je na umu imati četiri ključna koraka.
Kuhar britkog jezika, ali i neporecivih kulinarskih vještina, poznati Gordon Ramsey, je na svojem YouTube kanalu pokrenuo serijal „Osnove kuhanja s Gordonom Ramseyem” gdje je otkrio ključne stavke ako želite savršeno kuhanu tjesteninu.
Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu.
Iako je tjestenina namirnica koju je zbilja jednostavno upropastiti, takav proces kuhanja koji smo ustalili, ipak nije prijeko potrebn.
Prema Ramseyevim riječima, četiri su ključna koraka za savršeno kuhanu tjesteninu:
Mnogi od nas stave tjesteninu kuhati, a nakon par minuta kuhanja isprobavaju je li tjestenina kuhana i jeli kuhana „al dente”, što je postao svojevrstan izraz za savršeno kuhanu tjesteninu.
Iako je tjestenina namirnica koju je zbilja jednostavno upropastiti, takav proces kuhanja koji smo ustalili, ipak nije prijeko potrebn.
Prema Ramseyevim riječima, četiri su ključna koraka za savršeno kuhanu tjesteninu:
- Lonac u kojoj kuhate treba biti dovoljno velik da se tjestenina ne bi sljepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli;
- Kada voda proključa, dodajete tjesteninu i kuhate baš onoliko dugo koliko piše na pakiranju;
- Kada preporučeni minuti kuhanja isteknu, jedan komad tjestenine probate i Ramsey kaže treba biti ovakav: “tjestenina ne smije biti mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo biti dovoljno čvrsta iznutra”;
- Ako je dobro kuhana odmah je vadite i procijedite. Dodajte sol, papar i maslinovo ulje da se ne bi zalijepila, piše City Magazine.
OZNAKE:
IZVOR:
CITY MAGAZINE
FOTO:
PIXABAY