LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kako pojesti božićno drvce?

Božićna drvca možete pojesti, a postoji i čitava kuharica s uputama za pripremu

Važno je znati porijeklo stabla, odnosno drvce mora biti iz organskog uzgoja, bez pesticida i štetnih tvari koje mogu ostaviti velike posljedice na ljudski organizam.

Važno je znati porijeklo stabla, odnosno drvce mora biti iz organskog uzgoja, bez pesticida i štetnih tvari koje mogu ostaviti velike posljedice na ljudski organizam.

Božić je iza nas, blagdanska hrana uglavnom je pojedena, lampice su uklonjene i ostaju tek božićna drvca kojih se treba riješiti. Julia Georgallis, autorica knjige Kako pojesti božićno drvce: Ukusni, inovativni recepti za kuhanje sa stablima, otkriva vjerojatno najkreativniji način pomoću kojeg možete reciklirati borove i druga božićna stabla. Kao što se iz samog naslova knjige može zaključiti, spisateljica savjetuje da dio stabla iskoristite u gastronomske svrhe.

Odrežite nekoliko većih grana sa svog stabla. Operite grane pod hladnom, tekućom vodom, pazeći da se riješite svih mogućih komadića blata i prljavštine. Možda ćete primijetiti da ima kuglica soka, ali ovo je sigurno za jelo, kao što su i osušeni pupoljci koji bi mogli biti na krajevima nekih grana. Okrenite granu naopako iznad posude tako da iglice naprave oblik ševrona. Škarama zarežite prema gore tako da iglice padaju izravno u zdjelu. I obično zatim još jednom operite odrezane iglice prije upotrebe - opisuje Julia, prenosi Green.hr.

No, vrlo je važno znati porijeklo stabla, odnosno drvce mora biti iz organskog uzgoja, bez pesticida i štetnih tvari koje mogu ostaviti velike posljedice na ljudski organizam. Također, pažnju treba obratiti i na vrstu drveta. Organske jele, smreke i borovi mogu se koristiti u kuhinji, a ujedno su i najukusniji.

Ideja za jednodnevni izlet sat vremena od Zagreba – posjetite Jelenov grebenŠto se tiče same primjene, borove iglice uglavnom se koriste kao začin i kao zamjena za daleko popularniji ružmarin.
IZVOR: GREEN HR
FOTO: UNSPLASH