LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vježbanje je in!

7 besplatnih aplikacija koje će olakšati vaš sportski život

U sklopu projekta „Vježbanje je in!” otkrivamo vam još neke trikove koji će olakšati vođenje sportskoga života i aplikacije koje će vam uvelike pomoći.

U sklopu projekta „Vježbanje je in!” otkrivamo vam još neke trikove koji će olakšati vođenje sportskoga života i aplikacije koje će vam uvelike pomoći.

Vježbanje je in serija je članaka kojom u travnju želimo probuditi interes za zdravim životom. Iako ga na Instagramu i drugim društvenim mrežama ne manjka, od viška glava ne boli. Probajte se pokrenuti i, bez obzira na brojne obaveze na fakultetu, ne zaboravite svoje tijelo koje treba brigu.

Do sada smo vam već otkrili recepte za zdrave smoothieje, neka od najboljih mjesta za trčanje, šetanje ili vožnju biciklom diljem Lijepe Naše, ali i istražili vaše navike kada je u pitanju bicikliranje. Zdravi život sa sobom donosi niz detalja koje trebate pamtiti, a uz sve te informacije vjerujemo da se ne želite zamarati pamćenjem broja unesenih kalorija, brojanjem prijeđenih koraka ili kilometara te svega ostaloga što je dio vašega sportskoga života. Ako ste sportski tip ili to tek planirate postati, donosimo vam sedam aplikacija koje će olakšati vođenje spomenute evidencije.

MapMyFitness

MapMyFitness omogućuje svojim korisnicima da pretražuju rute za trčanje, pa čak i da dijele one koje su im omiljene. Bilježi se pretrčana udaljenost, ritam trčanja, izgubljene kalorije i još mnogo toga, a nudi i mogućnost postavljanja osobnih sportskih ciljeva. Možete odabrati više od 600 različitih sportskih aktivnost u ovoj aplikaciji koja je besplatna za korištenje Android i IOS uređajima, iako postoji mogućnost kupnje premium verzije pri čemu se uklone reklame te dobiju dodatne pogodnosti, a detalje možete pronaći na poveznici.

IZVOR: Flickr

Freeletics

Freeletics vodeći je brend na digitalnoj fitness-sceni koja je revolucionarizirala takvu vrstu industrije, a u sklopu kojega možete naći aplikacije Freeletics Workout, Fitness & Bodyweight Loss, Freeletics Running, Freeletics Gym, Freeletics Nutrition. Freeletics Bodyweight pobrinut će se da vam za vježbanje ne treba nikakva oprema osim vašega tijela, a vježbama će vas voditi korak po korak, audio i video-uputama. Freeletics Runner pobrinut će se za vježbe koje uključuju trčanje i namijenjena je svima, od početnika do naprednih korisnika. Kao i prethodna aplikacija, ova je također besplatna uz mogućnost premium verzije.

7 savjeta za unaprjeđenje prehrane


Keelo

Keelo je aplikacija namijenjena kratkim, intenzivnim treninzima, ne dužima od dvadeset minuta, koji će sagorjeti vaše kalorije, a neće vam oduzeti previše vremena. Svoje tijelo jačat ćete i razvijati dok će algoritam analizirati povijest treninga kako bi se pobrinuo da svaki dio vašeg tijela sudjeluje u treningu te da iz njega izvuče ono najbolje, a ovdje možete saznati detalje.

Strava Training: Track Running, Cycling & Swimming

Jednostavno rečeno, bilježite rute, označite svoje omiljene biciklističke staze ili pokrenite i analizirajte svu statistiku svojega treninga i sve to besplatno! Aplikacija će spremiti brzinu trčanja, prijeđenu udaljenost, vrijeme pa ih zatim kombinirati s rezultatima na ljestvici, uspjesima i izazovima. Što sve aplikacija nudi, otkrit ćete klikom na link!

IZVOR: Facebook

MyFitnessPal

Svečana večera za studente: druženje, atmosfera, hrana...još je i besplatno


Brojanje kalorija i unos hrane bit će znatno olakšani ako koristite MyFitnessPal aplikaciju jer je jednostavna za korištenje, s bazom podataka s više od 6 milijuna vrsta hrane. Pomoću bar-koda možete skenirati hranu te provjeriti koliko kalorija ona sadržava, a možete i pomoću kalkulatora odrediti porciju hrane te još mnogo toga. Zanimljivo je i to da ju možete sinkronizirati s nekim drugim fitness-aplikacijama kao, na primjer, s aplikacijom Strava Training: Track Running, Cycling & Swimming.

Runkeeper

Kao i neke aplikacije koje su bile ranije spomenute, ova aplikacija također bilježi broj prijeđenih kilometara, potrošene kalorije, brzinu trčanja i sve ostalo bitno jednome sportašu. Možete odabrati već pripremljene ciljeve ili dodavati svoje, natjecati se s drugim korisnicima ili sudjelovati u utrkama. Aplikacija je besplatna, no možete kupiti i premium verziju Runkeeper Go s motivacijom koja je prilagođena vama, kao i detaljnim podatcima o vašem napretku i povijesti.

IZVOR: Flickr

Cyclemeter

Ako vam bicikliranje nije najveća ljubav, ova aplikacija koristit će vam za trčanje, planinarenje ili skijanje, a ako obožavate bicikliranje, ova će aplikacija biti vaš stalni pratitelj te vam dati povratnu informaciju koja će pomoći da postignete što bolje rezultate. Cyclemeter može pratiti brzinu vožnje, kvalitetu bicikliranja, potrošnju snage, pratiti otkucaje srca, ukazivati na vremensku prognozu i slično. Aplikacija je opremljena vrlo pametnim sustavom koji se sam po potrebi gasi i pali pa kada stanete s biciklom i prestanete pedalirati aplikacija se zaustavi, a s radom nastavlja tek onda kada shvati da vi nastavljate voziti bicikl. Ostale informacije pronaći ćete u opisu aplikacije.

FOI zaslužio novu titulu: „Poslodavac prijatelj bicikliranja”


IZVOR: TOM'S GUIDE
FOTO: PIXABAY