LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Benefiti volontiranja u NGO sektoru

3 glavne prednosti volonterskog nad radnim iskustvom

Volonterski angažman, premda neplaćen, prednjači nad plaćenim radom u nekim stvarima. Izdvajamo njegove tri glavne prednosti.

Volonterski angažman, premda neplaćen, prednjači nad plaćenim radom u nekim stvarima. Izdvajamo njegove tri glavne prednosti.

Volontiranje je idealno rješenje za sve one studente koji se pribojavaju potrage za poslom po završetku faksa jer nemaju nikakvog radnog iskustva. Ovakvim se angažmanom, bilo u NGO sektoru ili drugdje, toliko traženo iskustvo doista može i steći. K tome, volonterski angažman prednjači nad radnim u nekim stvarima – izdvajamo njegove glavne tri prednosti.

Fleksibilnost 

Tko god da je organizator vašeg volontiranja, prepušta vam više slobode nego što to poslodavac čini. Obično možete obavljati svoje zadatke u koje god vrijeme želite, a i oslobodi vas istih ako su vam se nagomilali ispiti ili vam naprosto treba predah.

Mogućnost biranja zadataka

U organizaciji u kojoj volontirate dozvoljeno je reći da vam određeni tip zadataka doista nije zanimljiv i da biste se radije bavili nečim drugim. Kod velike većine poslodavaca to nije slučaj.

Manja odgovornost

Ako pogriješite kao volonter, manja je šteta nego da pogriješite kao zaposlenik. Vaše će uratke uvijek netko pregledati jer su vaši nadređeni svjesni da ne biste volontirali da sve već znate. 

Članak je dio serije Benefiti volontiranja u NGO sektoru u sklopu projekta JOB4ME – volontiranjem do posla, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Općinom Dubrava te uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. 
FOTO: PIXABAY