LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SAVJETI ZA STUDENTE

Recept za uspjeh pri učenju

Dovoljno sati sna i redovno učenje povećavaju šansu za uspjeh

Dovoljno sati sna i redovno učenje povećavaju šansu za uspjeh

Za poboljšanje koncentracije i upijanje većeg broja informacija nije dovoljno samo učiti. Potrebno je to čini učinkovito i fokusirano. Postoje strategije koje definitivno pomažu u usvajanju gradiva, a jedan od njih je i dovoljno sati sna. 

Redovitim učenjem donosi dobre rezultate jer se informacije pohranjuju kvalitetnije, nego kada učite u zadnji tren. Zbog toga se preporučuje učiti na svakodnevnoj bazi barem pola sata, pa se neki dio gradiva već upamti kroz par dana. Odredite unaprijed dane i sate za učenje kako biste dobili određenu rutinu učenja. 

Koristite kartice s tekstom, papire na koje zapisujete, mentalne mape ili bilo što u pisanom obliku što vam pomaže da bolje usvojite gradivo. Uvijek je bolje imati materiju koju učite ispisanu ispred sebe. Odredite si cilj, što želite naučiti i u kojem vremenu, tako je puno lakše usredotočiti se na ono bitno. Ako ste tip koji se voli provjeravati, možete rješavati ispite ili neke lažne testove kako biste ispitali svoje dosadašnje znanje. 

Lokacije na kojim učite neka budu u opremljeni svime što vam zatreba. Najčešće lokacije za učenje su soba ili knjižnica jer ondje je i okolina najpovoljnija za usvajanje gradiva. Maknite sve predmete koji vas mogu ometati ili skretati pozornost s knjige. Odaberite si najbolji način učenja, onaj koji vama odgovara, podcrtavanjem markerima ili olovkom svakako će biti od pomoći uz izradu vlastite skripte ili tekstovnih kartica. 

FOTO: PEXELS