Kuhajte sa Studentskim
Recept za jednostavne i brzinske proteinske pločice savršene kao međuobrok
Ove proteinske pločice od kikirikija idealan su međuobrok, ali i hranjiva poslastica.
Ove proteinske pločice od kikirikija idealan su međuobrok, ali i hranjiva poslastica.
Donosimo recept za proteinske pločice od kikirikija, idealne za obrok nakon treninga ili za međuobrok kad nam treba snage. Za njihovu izradu trebat će vam samo šest sastojaka i oko pola sata vremena.
Baza:
Baza:
- oko 300 grama iscijeđenog slanutka
- 35 grama zobenog brašna
- 35 grama datulja bez koštica (ako su previše tvrde, prethodno ih namočite u vodi)
- 2 žlice javorovog sirupa
- prstohvat soli
- 30 grama čokolade narezane na kockice
Preljev:
- 50 grama maslaca od kikirikija
- 1 i pol žličica kokosovog ulja
Priprema:
Ako nemate zobenog brašna, prvo sameljite 35 grama zobenih pahuljica. Zatim dodajte datulje, slanutak, javorov sirup i sol te pomiješajte sve sastojke tako da dobijete strukturu smjese za kekse. Zatim dodajte čokoladu i nekoliko puta dodatno promiješajte kako bi se čokolada ravnomjerno rasporedila po smjesi.
Pleh za pečenje veličine 20x20 cm obložite papirom za pečenje, a zatim rasporedite smjesu ravnomjerno unutar pleha. Smjesu stavile u zamrzivač na 20 minuta.
U međuvremenu pripremite preljev tako da u mikrovalnoj pećnici rastopite maslac od kikirikija i kokosovo ulje. Prelijte preko smjese, a zatim stavite u zamrzivač na još sat vremena.
Izrežite smjesu na 12 proteinskih pločica, a po želji ih ukrasite otopljenom čokoladom.
Ako nemate zobenog brašna, prvo sameljite 35 grama zobenih pahuljica. Zatim dodajte datulje, slanutak, javorov sirup i sol te pomiješajte sve sastojke tako da dobijete strukturu smjese za kekse. Zatim dodajte čokoladu i nekoliko puta dodatno promiješajte kako bi se čokolada ravnomjerno rasporedila po smjesi.
Pleh za pečenje veličine 20x20 cm obložite papirom za pečenje, a zatim rasporedite smjesu ravnomjerno unutar pleha. Smjesu stavile u zamrzivač na 20 minuta.
U međuvremenu pripremite preljev tako da u mikrovalnoj pećnici rastopite maslac od kikirikija i kokosovo ulje. Prelijte preko smjese, a zatim stavite u zamrzivač na još sat vremena.
Izrežite smjesu na 12 proteinskih pločica, a po želji ih ukrasite otopljenom čokoladom.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH