LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Recept za jednostavne i brzinske proteinske pločice savršene kao međuobrok

Ove proteinske pločice od kikirikija idealan su međuobrok, ali i hranjiva poslastica.

Ove proteinske pločice od kikirikija idealan su međuobrok, ali i hranjiva poslastica.

Donosimo recept za proteinske pločice od kikirikija, idealne za obrok nakon treninga ili za međuobrok kad nam treba snage. Za njihovu izradu trebat će vam samo šest sastojaka i oko pola sata vremena.

Baza: 
  • oko 300 grama iscijeđenog slanutka
  • 35 grama zobenog brašna
  • 35 grama datulja bez koštica (ako su previše tvrde, prethodno ih namočite u vodi)
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • prstohvat soli 
  • 30 grama čokolade narezane na kockice
Preljev:
  • 50 grama maslaca od kikirikija
  • 1 i pol žličica kokosovog ulja
Priprema: 
Ako nemate zobenog brašna, prvo sameljite 35 grama zobenih pahuljica. Zatim dodajte datulje, slanutak, javorov sirup i sol te pomiješajte sve sastojke tako da dobijete strukturu smjese za kekse. Zatim dodajte čokoladu i nekoliko puta dodatno promiješajte kako bi se čokolada ravnomjerno rasporedila po smjesi. 

Pleh za pečenje veličine 20x20 cm obložite papirom za pečenje, a zatim rasporedite smjesu ravnomjerno unutar pleha. Smjesu stavile u zamrzivač na 20 minuta. 

U međuvremenu pripremite preljev tako da u mikrovalnoj pećnici rastopite maslac od kikirikija i kokosovo ulje. Prelijte preko smjese, a zatim stavite u zamrzivač na još sat vremena. 

Izrežite smjesu na 12 proteinskih pločica, a po želji ih ukrasite otopljenom čokoladom. 

FOTO: UNSPLASH