LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Tako jednostavne, a tako savršene: donosimo recept za najfinije palačinke

Ako se držite propisanih omjera, palačinke će svaki puta ispasti mekane i rahle.

Ako se držite propisanih omjera, palačinke će svaki puta ispasti mekane i rahle.

Proces pripreme palačinki sam je po sebi podosta jednostavna, stoga ne treba previše filozofirati i ubacivati nepotrebne sastojke.

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu


Ako se držite propisanih omjera, palačinke će svaki puta ispasti mekane i rahle. Kada se u kombinaciju doda omiljeni voćni ili čokoladni namaz, nema sumnje - dobivate savršen desert koji je jako brzo gotov.

Nemate planove za danas? Posjetite advent u botaničkom vrtu i uživajte u „palačinkijadi”


Sastojci:

  • tri jaja
  • prstohvat soli
  • 250 grama glatkog brašna
  • 500 ml mlijeka
  • 300 ml mineralne vode
  • pola žlice ruma

Priprema:
  • tavu je potrebno blago nauljiti, a potom i dobro zagrijati na jakoj vatri
  • nakon što dobro izmiješate sve sastojke, pomoću kutlače na tavu dodajite dobivenu smjesu
  • palačinku pecite oko pola minute sa svake strane
  • nakon pečenja, premažite omiljenim namazom

Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja


 
IZVOR: BAKINA KUHINJA
FOTO: PIXABAY