LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti kreativci – predstavljamo Petru Govorčin

„Oslikavanje tenisica mi je istovremeno izazov i razbibriga“

Petra Govorčin, studentica pete godine arheologije kao hobi može istaknuti oslikavanje tenisica. U moru osoba koje nude takve usluge ističe se time što su sve njene tenisice unikati i nikada ne ponavlja identičan motiv, a to su najčešće neka umjetnička djela, poput Klimtova poljupca.

Petra Govorčin, studentica pete godine arheologije kao hobi može istaknuti oslikavanje tenisica. U moru osoba koje nude takve usluge ističe se time što su sve njene tenisice unikati i nikada ne ponavlja identičan motiv, a to su najčešće neka umjetnička djela, poput Klimtova poljupca.

Petra Govorčin svestrana je djevojka, studentica, mama, supruga... mogli bismo puno toga nabrojiti. Rođena je 1994, djetinjstvo provela u Segetu kraj Trogira, završila gimnaziju u Trogiru i 2012. upisala studij arheologije u Zadru. 

Trenutno studij privodi kraju i peta je godina, radi na diplomskom, a ima i malog sina  koji će uskoro napuniti godinu dana. Kaže da je njena mala obitelj stalno u pokretu, a voli se baviti sportom, putovati, a možda najviše od svega oslikavati tenisice o čemu nam je rekla nešto više. 

FOTO: STep Art

– Ovo su prve startasice koje sam oslikala i bile su za mene! Veliki sam zaljubljenik u more, jedrenje, ronjenje i između ostalog u Corta Maltesea. Dugo sam tražila tenisice na motive iz tog stripa, ali nigdje ih nisam uspjela naći pa mi je palo na pamet: a zašto ih ne bih napravila sama sebi? Kupila startasice, kupila akrilnu boju i tako su nastale... Bez i najmanje slutnje da bih od toga mogla i zarađivati.  – govori nam Petra.

Kako to inače biva, kada slučajno nastane nešto zanimljivo i kreativno, nekome mora zapeti za oko. Tako je, kaže nam Petra, jedna njena poznanica ostala oduševljena Cortom i ispričala kako već dulje vrijeme želi baš nešto takvo, samo na Malog princa. Dogovor je pao, Petra joj je rekla da joj donese tenisice i stvar dalje prepusti njoj. 

FOTO: STeP Art

Oslikavanje joj je oduvijek bio izazov, ali i zabava i razbibriga od učenja. U tom trenutku joj je posebno trebao odmor pa su joj trenutno tenisice na Malog princa možda i najdraže koje je ikada oslikala. Najbolji mogući scenarij se počeo odvijati odmah potom. Javila joj se ista poznanica koja je imala zainteresiranu osobu za startasice s Munchovim Krikom. Petra je tada počela prodavati svoje radove. 

FOTO: STep Art

U međuvremenu se uvježbavala i usavršavala na radovima za prijateljice. Kako danas na tržištu ima mnogo kreativaca koji se bave baš oslikavanjem tenisica, Petra nije unaprijed planirala zaradu od njih i pokretanje svojevrsnog biznisa, ali je jednostavno sve krenulo samo od sebe. Još uvijek je to minimalna zarada, ali ipak je sve to hobi, a kako bi se reklo: nije puno, ali čovjeka veseli

Što se marketinga tiče, Petra zasada vodi Facebook stranicu, ali najbolja su joj reklama zadovoljni kupci i prijateljice koje nose tenisice. Najčešće ljudi vide, zainteresiraju se i kontaktiraju je. Nedavno je kreirala mrežnu stranicu kako bi još profesionalnije privukla pozornost na svoj rad. 

– U moru brendova koji oslikavaju tenisice, trudim se biti drugačija tako što radim isključivo unikate. Ne postoje dvoje iste STeP artice. STeP art je nastalo od STartas by Petra, početna slova tvore Step kao korak, a pošto se radi o cipelama to mi se činilo zgodno.  –

Još jedna od posebnosti Petrinih tenisica je što ih najčešće krase umjetnička djela, poput Klimtova Poljupca, koji je jedan od omiljenih motiva koje kupci uvijek iznova traže.

Petra je izvrstan primjer kako se sve stigne kad se hoće i kad se nešto jako želi. Jasno je da nije lako izbalansirati faks, dijete, povremene poslove u struci s hobijem koji ipak nosi određenu dozu odgovornosti i ima vremenske rokove, ali ako je to ono što vas ispunjava i usrećuje, nema razloga za ne pokušati. Petri se taj pokušaj isplatio.

Njenu umjetnost možete pronaći na poveznici, a mi joj želimo puno uspjeha u nastavku i ne sumnjamo da budućnost nosi pregršt novih ideja i uspjeha, a svi oni koji neprestano traže izgovore i kažu da nemaju vremena, inspiraciju bi mogli pronaći u Petri. 

FOTO: STep Art

Ovo je bio još jedan u nizu intervjua o studentima i njihovim hobijima. Ako ste propustili prijašnje intervjue u našoj rubrici Studenti kreativci, provjerite što su nam ispričali DoloresMateaIvanaTena, TerezaMarijaLucija, Paula, LeonLukaSunčanaDoroteja i Lucija.

FOTO: FACEBOOK/STEP ART