LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija i zabava

Metode učenja, novac, pokretanje biznisa – 5 podcasta za studente

Izdvajamo nekoliko podcasta na engleskom jeziku za studente koji obuhvaćaju razna područja (studentskog) života.

Izdvajamo nekoliko podcasta na engleskom jeziku za studente koji obuhvaćaju razna područja (studentskog) života.

Iako postoje već dugi niz godina, podcasti su postali posebno popularni prošle godne za vrijeme lockdowna. Različitih su tematika, mogu poslužiti za zabavu, razmišljanje ili imati edukativnu svrhu, pa tako nisu nepoznanica ni studentima željnima znanja. Izdvajamo 5 podcasta na engleskom koji su od koristi onima koje zanima studiranje, poduzetništvo, psihologija, novac ili obično čavrljanje o svakodnevnim temama.

The College Info Geek

Thomas Frank i Martin Boehme na zabavan i edukativan način prolaze razne teme iz studentskog svijeta poput metoda učenja, produktivnosti itd. Jedan od popularnijih podcasta je Where Do You See Yourself in 5 Years? čije ime zapravo govori sve o temi kojom se u njemu bave. Epizode su dostupne na poveznici.

You're Wrong About 

Novinari Michael Hobbes i Sarah Marshall običnim temama o kojima načelno svi sve znamo pristupa iz drugačijeg kuta. Podcast je moguće pronaći ovdje.

Bad With Money

Sve o novcu i mukama koje uzrokuje, a s kojima su ponekad dobro upoznati i sami studenti, može se doznati kroz teme kojima se ovaj podcast bavi. O tome je više moguće pronaći na poveznici.

Entrepreneurial Thought Leaders

Riječ je o podcastima Sveučilišta Stanford u kojemu gostuju razni podzetnici s dobrim savjeitma o pokretanju start-upa i slično, a jedan je od gostiju ranije bio i Mark Zuckerberg. Svi koje zanimaju ove teme, mogu ih poslušati ovdje.

Freakonomics

U Freakonomicsu se pruža prilika za slušanje o ljudskoj prirodi, razlozima zašto ljudi rade to što rade – zašto varaju, kako znati kada ih netko ne voli, je li bitniji prvi ili zadnji dojam koji ostavljaju na nekoga itd. Epizode su dostupne na poveznici.
FOTO: FLICKR/EL PATOJO