LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recept

Kuhajte sa Studentskim: Juha od bundeve

Donosimo ti vrlo jednostavan recept za juhu od bundeve kojom ćeš se ugrijati ove zime, ali i oduševiti goste.

Donosimo ti vrlo jednostavan recept za juhu od bundeve kojom ćeš se ugrijati ove zime, ali i oduševiti goste.

Vani je snijeg, a ti tražiš nešto da te zagrije? Krem juha od bundeve izvrsna je „hrana za utjehu“. Čak i kada ti roditelji stižu u posjet ili osoba koja ti se sviđa, ona je odlično rješenje za zadiviti ih. Dolazi u nekoliko varijanti, a sve se lako pripremaju. Donosimo ti jedan od recepata.

Sastojci:

  • 1 kg bundeve
  • 3 poveće mrkve
  • 2 krumpira (po želji)
  • 2 glavice luka
  • grančica celera
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • vrhnje za kuhanje (po želji)

Priprema:

Gastro mjesec na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku


Bundevu očistiti i narezati na malene kockice.

Sve ostalo povrće staviti u posudu, prekriti vodom (barem 2 prsta iznad povrća), dodati ulje, sol, papar, po želji kurkumu i malo crvene paprike i kuhati sve dok povrće ne bude mekano. Dodati bundevu i kuhati 10 minuta, dok bundeva posve ne omekša.

Kulinarska čarolija: Kako brzo i jednostavno do pohanih palačinki?


Kad se sve skuha, usitnite mješavinu štapnim mikserom, gnječilicom za krumpire ili ubacite povrće u blender. Ako želite dodajte vodu i vrhnje za kuhanje.

Posluživanje:

FOOLING AROUND: Sparkling Edition ovog adventa donosi snažnu humanitarnu priču: Veliki Chefovi kuhaju za Male zmajeve


Očišćene sjemenke bundeve mogu se lagano prepeći na tavi i servirati s toplom juhom. Dobar tek!

FOTO: PIXABAY