Kuhajte sa Studentskim: Juha od bundeve
Donosimo ti vrlo jednostavan recept za juhu od bundeve kojom ćeš se ugrijati ove zime, ali i oduševiti goste.
Donosimo ti vrlo jednostavan recept za juhu od bundeve kojom ćeš se ugrijati ove zime, ali i oduševiti goste.
Vani je snijeg, a ti tražiš nešto da te zagrije? Krem juha od bundeve izvrsna je „hrana za utjehu“. Čak i kada ti roditelji stižu u posjet ili osoba koja ti se sviđa, ona je odlično rješenje za zadiviti ih. Dolazi u nekoliko varijanti, a sve se lako pripremaju. Donosimo ti jedan od recepata.
Sastojci:
- 1 kg bundeve
- 3 poveće mrkve
- 2 krumpira (po želji)
- 2 glavice luka
- grančica celera
- 2 žlice maslinovog ulja
- vrhnje za kuhanje (po želji)
Priprema:
Bundevu očistiti i narezati na malene kockice.
Sve ostalo povrće staviti u posudu, prekriti vodom (barem 2 prsta iznad povrća), dodati ulje, sol, papar, po želji kurkumu i malo crvene paprike i kuhati sve dok povrće ne bude mekano. Dodati bundevu i kuhati 10 minuta, dok bundeva posve ne omekša.
Kad se sve skuha, usitnite mješavinu štapnim mikserom, gnječilicom za krumpire ili ubacite povrće u blender. Ako želite dodajte vodu i vrhnje za kuhanje.
Posluživanje:
Očišćene sjemenke bundeve mogu se lagano prepeći na tavi i servirati s toplom juhom. Dobar tek!