POSLASTICA ZA STUDENTE
Gastro mjesec na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku
Očekuju vas raznovrsne radioncie pod vodstvom blogerice Janje Benić te blogera i dugogodišnjeg chefa Darka Debića.
Očekuju vas raznovrsne radioncie pod vodstvom blogerice Janje Benić te blogera i dugogodišnjeg chefa Darka Debića.
Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u siječnju priprema niz zanimljivih aktivnosti namijenjenih studentima studija Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije. Tijekom Gastro mjeseca svoja će znanja, vještine i ljubav prema gastronomiji sa studentima podijeliti blogerica Janja Benić i bloger i dugogodišnji chef Darko Debić čiji video recepti imaju više od milijun pregleda na društvenim mrežama.
Gastro mjesec započinje radionicom izrade sourdough focaccie koja će se održati u Studentskom domu 16. siječnja u okviru kolegija Gastronomija i restoraterstvo. Predavačica i autorica popularnog bloga Janjolinka, Janja Benić, će studentima približiti načine izrade kiselog tijesta i aktivnosti prirodnih kvasaca. Studenti će na poklon dobiti set za pripremu kiselog tijesta, kako bi u vlastitoj radinosti mogli stvoriti niz pekarskih kreacija.
Od 22. do 26. siječnja, studenti će imati priliku učiti od autora proslavljenog bloga Samo jedan griz Darka Debića, koji će ,u okviru kolegija Kreativna gastronomija s estetikom, u Studentskom domu održati radionice izrade domaćeg kruha, dizanog i vučenog tijesta, izrade biskvita i kremi te komponiranje tradicionalnih slastica.
FOTO: Darko Debić, UNIDU
Učenici ugostiteljske škole, osoblje hotelskih lanaca i restorana, studenti i drugi zainteresirani će imati priliku za dodatnu edukaciju i unaprjeđenje znanja 25. siječnja kroz masterclass Darka Debića ‘Izrada sourdough sirnice i salenjaka.
Kroz Gastro mjesec će studenti Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije dobiti dodatne prilike za praktičan rad, usvajanje novih tehnika, otkrivanje novih okusa i trendova od vrhunskih stručnjaka, pripremajući se tako za profesionalnu karijeru nakon studija.
VEZANO: 7 savjeta za unaprjeđenje prehrane
Gastro mjesec započinje radionicom izrade sourdough focaccie koja će se održati u Studentskom domu 16. siječnja u okviru kolegija Gastronomija i restoraterstvo. Predavačica i autorica popularnog bloga Janjolinka, Janja Benić, će studentima približiti načine izrade kiselog tijesta i aktivnosti prirodnih kvasaca. Studenti će na poklon dobiti set za pripremu kiselog tijesta, kako bi u vlastitoj radinosti mogli stvoriti niz pekarskih kreacija.
Radionice izrade kruha, biskvita, tijesta i drugog
Od 22. do 26. siječnja, studenti će imati priliku učiti od autora proslavljenog bloga Samo jedan griz Darka Debića, koji će ,u okviru kolegija Kreativna gastronomija s estetikom, u Studentskom domu održati radionice izrade domaćeg kruha, dizanog i vučenog tijesta, izrade biskvita i kremi te komponiranje tradicionalnih slastica.
Savršena prilika za učenje
Kroz Gastro mjesec će studenti Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije dobiti dodatne prilike za praktičan rad, usvajanje novih tehnika, otkrivanje novih okusa i trendova od vrhunskih stručnjaka, pripremajući se tako za profesionalnu karijeru nakon studija.
FOTO: Krafne, UNIDU
OZNAKE:
IZVOR:
UNIDU, PR
FOTO:
UNIDU, PR