Kuhajte sa Studentskim
Hranjiv i ukusan doručak: zobena kaša s jabukama i bademima
Lagana za pripremu, ukusna i zdrava kaša za početak dana.
Lagana za pripremu, ukusna i zdrava kaša za početak dana.
Jesen je kalendarski započela, a s njom je na naše stolove stiglo i sezonsko voće, među kojim su najpoznatije i najraširenije jabuke. Mogu se pripremati na razne načine, a u kombinaciji s bademima, cimetom i zobenim pahuljicama tvore idealan, topli obrok.
Potrebni sastojci, prenosi N1, jesu:
Potrebni sastojci, prenosi N1, jesu:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 2 šalice mlijeka ili vode
- 2 manje jabuke
- 1 žličica cimeta
- 1-2 žlice meda
- prstohvat morske soli
- šaka preprženih badema.
Priprema:
- Zobene pahuljice zajedno s mlijekom kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i nastavite s kuhanjem još pet do deset minuta. Kaša je gotova kada postane kremasta.
- U kašu dodajte cimet i med, pa izmiješajte.
- Dodajte jednu ribanu jabuku u kašu, a drugu izrežite pa stavite na vrh kaše.
- Na kraju pospite prepečenim nasjeckanim bademima.
- Ako želite, umjesto badema možete koristiti i orahe ili lješnjake.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH