LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Neodoljiva kombinacija

Kad se cimet rolice i palačinke susretnu – spoj koji osvaja

Savršeno za doručak, desert ili druženja uz kavu – ove palačinke će zadovoljiti sve ljubitelje cimeta i slatkih kombinacija.

Savršeno za doručak, desert ili druženja uz kavu – ove palačinke će zadovoljiti sve ljubitelje cimeta i slatkih kombinacija.

Za ljubitelje cimet rolica i palačinki, ovo je recept koji će vas oduševiti. Kombinacija kremastog namaza i nježnog preljeva podiže obične palačinke na novu razinu. Evo što vam treba za pripremu ove slastice.

Sastojci za namaz:
  • 1 šalica datulja
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1/4 šalice + 6 žlica vrhnja za šlag
  • 3 žlice krem sira
  • 2 žličice cimeta

Sastojci za preljev:
  • 3 žlice omekšalog maslaca
  • 2 žlice krem sira
  • 6 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

Zagrijte se u hladnim zimskim danima uz ovaj malo drugačiji recept za kuhano vino



Za pripremu savršenog namaza, datulje najprije namočite u vrućoj vodi i ostavite ih da omekšaju otprilike 15 minuta. Nakon što ih procijedite, stavite ih u blender zajedno s javorovim sirupom, 1/4 šalice vrhnja za šlag, 1/4 šalice vode i cimetom. Miksajte dok ne dobijete glatku, kremastu pastu. U posebnoj zdjeli umutite preostalih 6 žlica vrhnja za šlag dok ne postane čvrst šlag. Dodajte krem sir i sjedinite smjesu s pripremljenom pastom, a zatim namaz ohladite u hladnjaku.

Za pripremu preljeva, sjedinite omekšali maslac, krem sir i ekstrakt vanilije mikserom dok ne dobijete kremastu i glatku smjesu. Postupno dodajte šećer u prahu. Kada postignete savršenu teksturu, prebacite preljev u dresir-vrećicu i stavite ga na kratko u hladnjak, otprilike 10 minuta, kako bi se lakše oblikovao pri ukrašavanju.

Svima omiljena čokoladna poslastica stiže u blagdanskom ruhu



Pripremite palačinke prema omiljenom receptu te na svaku nanesite namaz, zarolajte i ukrasite pripremljenim preljevom. Savršeno za doručak, desert ili druženja uz kavu – ove palačinke će zadovoljiti sve ljubitelje cimeta i slatkih kombinacija.
 
@foodoris Jeste za cimet rolice palačinke? 🥞 Ja sam ooogromni ljubitelj cimet rolica, kao i palačinki (što ste već, sigurna sam, primijetili) pa bi bio red da spojim te dvije stvari u jedno. To sam i napravila i dobila savršenstvo! Pozivam sve cimet rolica fanove (i one koji su dovoljno odvažni probati i postati fanovi) da isprobaju i ove palačinke inspirirane slasnim jesenskim desertom. RECEPT Sastojci za namaz: * 1 šalica datulja * 2 žlice javorovog sirupa * 1/4 šalice + 6 žlica vrhnja za šlag (regular ili veganske zamjene - koristila sam Rama kremu za šlag) * 3 žlice krem sira (koristila sam vegansku zamjenu za krem sir “spread me” od Green Vie) * 2 žličice cimeta Sastojci za preljev: * 3 žlice omekšalog maslaca (regular ili veganske zamjene za maslac) * 2 žlice krem sira * 6 žlica šećera u prahu * 1 žličica ekstrakta vanilije Priprema: 1. Datulje namočite u vreloj vodi dok ne omekšaju, cca. 15 min. Procijedite te stavite u blender skupa s javorovim sirupom, 1/4 šalice vrhnja za šlag, 1/4 šalice vode i cimetom. Dobro izmiksate dok ne dobijete pastu. 2. U zdjeli izmiksate preostalih 6 žlica vrhnja za šlag u čvrsti šlag, dodajte krem sir i izmiksajte te dodajte pastu i kratko izmiksajte dok se ne ujedine. Stavite zdjelu u hladnjak dok pripremate frosting. 3. Omekšali maslac, krem sir i vaniliju izmiksajte ručnim mikserom dok se ne povežu. Dodajte šećer u prahu te izmiksajte da se povežu u homogenu smjesu (pripazite, mogao bi prah letjeti na sve strane pa za početak špatulom pomiješajte). Prebacite u dresir vrećicu i stavite kratko u hladnjak na cca. 10 minuta. 4. Napravite palačinke po svom omiljenom receptu, premažete s jednom žlicom namaza, zarolate te preko palačinke stavite preljev odnosno ukrasite dresir vrećicom. #cinnamonrollcrepe #cinnamonrollpancakes #cinnamonroll #vegancrepes #veganpancakes ♬ Autumn Leaves - Timothy Cole
IZVOR: FOODORIS / TIKTOK
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA