LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

VIDEO: Dan kada se „Puna kuća“ zauvijek ispraznila

Nakon osam godina suza i smijeha ekipa omiljene serije na današnji dan snimila je posljednju epizodu.

Nakon osam godina suza i smijeha ekipa omiljene serije na današnji dan snimila je posljednju epizodu.

Što se dogodi kada se u istoj kući nađu samohrani otac koji je televizijski voditelj te njegovi prijatelji glazbenik i komičar i kad oni skupa pokušaju odgojiti tri djevojčice, davne 1987. godine odlučio nam je pokazati Jeff Franklin. Autor scenarija koji je u rujnu iste godine zaživio na malim ekranima vjerojatno nije ni slutio da će likovi koje je zamislio osvojiti gledatelje diljem svijeta, uvući im se u domove i srca. Idućih osam godina tijekom 192 epizode likovi koje je Franklin dočarao nasmijavali su nas, učili su nas obiteljskim vrijednostima, a nerijetko smo s njima i plakali. Kad se 23. svibnja 1995. Puna kuća zauvijek ispraznila, ostavila je prazninu i u srcima milijuna obožavatelja diljem svijeta.

Daniel Danny Tanner udovac je koji vodi sportske vijesti u San Franciscu. Nakon suprugine smrti u kuću mu se useljavaju najbolji prijatelj Joey Gladstone te šurjak Jesse Katsopolis kako bi mu pomogli odgajati kćeri: desetogodišnju pametnicu DJ, petogodišnju brbljavicu Stephanie te devetomjesečnu slatkicu Michelle. Kako su izgledali više ili manje uspješni pokušaji odgoja, ne moramo ni spominjati jer smo sigurni da brojne scene pamtite još i danas. Gužva im u kući postane još veća kad se Jesse oženi Dannyjevom suvoditeljicom Becky te kad oni dobiju sinove blizance, no cijela neobična obitelj drži se skupa i rješava sve probleme koji iskrsnu bez puno truda.

Prateći simpatične dogodovštine još simpatičnijih junaka, godinama smo se svi s njima smijali, pjevali, ponekad plakali, ali i izvlačili pouku iz svake epizode. Ne čudi, stoga, činjenica da je nedavno spominjanje snimanja spin-offa pod nazivom Fuller house izazvalo oduševljenje kod obožavatelja diljem svijeta. No dok čekamo neke nove epizode popularnog sitcoma, kako bismo ublažili dvadesetdvogodišnju nostalgiju koju je izostanak serije na televizijskim ekranima izazvao, zavirili smo iza kulisa i iskopali za vas zanimljive činjenice o glumačkoj postavi, čudnim situacijama i prepravkama scenarija. Have Mercy!

1. Neke od scena koje smo imali priliku vidjeti pri puštanju tematske pjesme serije snimljene su u Griffith parku u Los Angelesu, a ne u San Franciscu.

2. Prije nego što se snimanje serije završilo sestre Olsen postale su najmlađe milijunašice u povijesti koje su novac same zaradile.

3. Tannerovi žive na adresi Ulica Girard 1882, no ako se zateknete u San Franciscu i zaputite se na navedenu adresu, razočarat ćete se. Zbiljska Ulica Girard vodi samo do broja 1400.

4. Ujak Jesse prvotno se trebao zvati Adam. Ime je promijenjeno na zahtjev Johna Stamosa.

5. Bob Saget ulogu Dannyja preuzeo je tek šest mjeseci nakon početka snimanja jer je tada bio pod ugovorom na drugom projektu. Mijenjao ga je John Posey.

6. Cameron Candance (DJ) ima starijeg brata koji je u vrijeme snimanja Pune kuće bio već velika glumačka zvijezda. Kasnije se i sam pojavio u jednoj od epizoda serije glumeći jednog od DJ-inih momaka.

7. Mary-Kate i Ashley Olsen, koje su ulogu Michelle Tanner dobile jer su bile jedine bebe na audiciji koje nisu plakale, pri prikazivanju uloga imenovane su kao Mary-Kate Ashley Olsen kako bi gledatelji pomislili da jedna osoba igra ulogu.

8. House of comics prvotno je trebao biti naziv serije koja bi pratila živote komičara koji žive pod istim krovom. Scenarij je prepravljen jer je redatelj saznao da velika producentska kuća ABC želi otkupiti sitcom čija će atmosfera biti slična onoj u popularnom The Cosby showu.

9. John Stamos čitavih 20 godina nije pogledao ni jednu cijelu epizodu serije. Čim bi se serija pojavila na televizijskom ekranu, on bi prebacivao jer nije mogao podnijeti pogled na vlastitu kosu.

10. Lori Loughlin (Becky) trebala se u seriji zadržati samo tijekom šest epizoda. Do promjene scenarija došlo je kad su producenti shvatili da unosi posebnu dinamiku na scenu te da bi njezin i Johnov odnos mogao biti zanimljiv publici.

11. John Stamos dobio je zadatak u rujnu 2012, na 25. godišnjicu početka snimanja serije, okupiti glumačku postavu. Svi su se odazvali osim sestara Olsen, za čiji izostanak nije naveden razlog.

12. Jedna epizoda serije nazvana je Fuller house. Radi se o 20. epizodi četvrte sezone u kojoj se Jesse ne želi odseliti od Tannera.

13. Bob Saget (Danny) i Dave Coulier (Joey) i u stvarnom su životu najbolji prijatelji.

14. Nisu samo glumci postali popularni tijekom serije. Pas Comet također se pojavljivao i kasnije na malim ekranima – u filmovima Air Bud i Air Bud 2.

15. Jodie Sweetin (Stephanie) sa 20 se godina udala za policajca i nedugo potom postala ovisna o drogama. Ekipa serije Puna kuća nagovorila ju je na odvikavanje te se na koncu vratila na male ekrane.

16. Samo je jedna epizoda zaista snimljena u San Franciscu – uvodna epizoda osme sezone. Ostale su uglavnom snimane u LA-u.

17. Kuća koja se pojavljuje u seriji prodana je 2014. godine za 3 milijuna dolara.

18. Candance Cameron (DJ) prvi se put poljubila na snimanju serije.

19. Budući da je serija zahtijevala sve veći budžet, a obiteljski sitcomi publici nisu više bili toliko zanimljivi, producentska je kuća ABC otkazala snimanje serije nakon osam sezona. WB je htio snimiti još dvije sezone, no glumci nisu bili zainteresirani.

20. Jesse and the Rippers okupili su se ponovo 2013. godine i izveli najveće hitove Elvisa Presleya te poznati Everywhere you look.

21. Bob Saget izgovorio je prvu i posljednju repliku serije.

22. Poznatu Have Mercy frazu improvizirao je John Stamos u prvoj epizodi. Redateljima se svidjela te su ju zadržali u seriji.

FOTO: PINTEREST