Donosimo jednostavan recept za proslavu dana Popajeva omiljenog povrća
Postoji bezbroj načina na koje možemo pripremiti špinat, a mi vam otkrivamo jedan uz koji ćete moći proslaviti njegov dan.
Postoji bezbroj načina na koje možemo pripremiti špinat, a mi vam otkrivamo jedan uz koji ćete moći proslaviti njegov dan.
Na današnji dan, 26. ožujka, obilježavamo Svjetski dan špinata. Špinat je zeljasta biljka iz porodice lobodnjača s tamnozelenim, jajastim ili duguljastim listovima, cjelovitog ruba i ušiljenog vrha.
Zašto baš naziv špinat?
Oduvijek su nas roditelji, tete u vrtiću i učitelji tjerali da jedemo špinat jer je navodno jako zdrav. Neki su ga obožavali, a neki su u širokom luku željeli izbjeći to zeleno povrće kao i ostalo zdravo zelenilo. Špinat uistinu ima brojna ljekovita i zdrava svojstva.
Dakle, zato se i preporučuje njegovo korištenje na dnevnoj bazi, a postoji bezbroj načina kako ga možete napraviti i servirati. Može poslužiti kao glavno jelo, kao prilog, za doručak, večeru, smoothie; ma što god vam padne na pamet.
Kako bi se uvjerili da je špinat vrlo ljekovit i koristan te kako bi 26. ožujka posvetili baš špinatu, pripremili smo jedan jednostavan recept sa špinatom kojeg možete napraviti za tren oka.
Muffini sa špinatom, sirom i šunkom
Ovo je vrlo jednostavan recept kojim možete eksperimentirati i napraviti ga po svojem ukusu. U svakom slučaju bit će ukusan i zdrav, ali ako nemate ideja i želite se okušati u kuhanju nekog jela sa špinatom, pokušajte s ovim receptom.
Sastojci:
- jaja
- mlijeko
- špinat
- parmezan ili neka druga vrsta sira
- šunka i
- začini (sol, papar, Vegeta, ružmarin, bosiljak)
Nakon što temeljito operete špinat, pomiješajte ga sa svim navedenim sastojcima kako biste dobili bogatu i gustu smjesu. Zatim pripremite kalup za muffine, postavite papirnate košarice za muffine i svaku napunite smjesom dopola kako bi se muffini lijepo napuhnuli. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite ih 15 do 18 minuta dok gornja površina muffina ne dobije zlatnu boju. Uslast!