LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti

Opet KRADU, a besplatno je

Nova Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti održat će se od 5. do 10. travnja. Kroz šest dana festivala publiku očekuje 11 predstava i zanimljiv popratni program.

Nova Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti održat će se od 5. do 10. travnja. Kroz šest dana festivala publiku očekuje 11 predstava i zanimljiv popratni program.

Na jubilarnoj desetoj po redu Kazališnoj reviji Akademije dramske umjetnosti, KRADU, koja će se održati od 5. do 10. travnja 2016., publika će moći vidjeti 11 predstava. Čak polovica se izvodi premijerno, a ostale su reprize ispitnih produkcija. Raznolik program revije uključuje nekoliko suvremenih uprizorenja klasika, praizvedbu novog dramskog teksta, predstavu za djecu te nekoliko plesnih predstava. KRADU je kazališni festival pokrenut na inicijativu studenata s ciljem prezentiranja njihovih radova javnosti, nema natjecateljski karakter te se održava bijenalno s revijom filmova FRKA.

U šest dana festivala publika će imati priliku pogledati premijerne predstave: Vrijeđanje publike (prema tekstu Petera Handkea, u režiji Ivana Penovića), Kako nastaje kazališna predstava (prema tekstu Sunčice Sodar i Hrvoja Korbara, u režiji Hrvoja Korbara), Proletio je tihi anđeo (prema motivima Galeba A. P. Čehova, dramatizaciji Nine Bajsić i Tamare Damjanović, u režiji Tamare Damjanović), Kad je mrak, zažmiri (autorski projekt Maje Ležaić i Nikoline Rafaj) te Projekt: Pravda kazališne platforme Regionalna mreža akademija.

Među repriznim su produkcijama predstave: Tamara (prema tekstu Frana Galovića, u režiji Arije Rizvić), Giga Barićeva (ispit iz Scenskog govora i Scenskog pokreta pod mentorstvom profesorica Ivane Legati i Blaženke Kovač Carić), Životinjska farma (glumačka klasa Renea Medvešeka) te tri plesne produkcije.

U okviru popratnog programa održat će se treći DijalogADU, ciklus razgovora na aktualne teme iz kulturne politike s naglaskom na scenske i audiovizualne umjetnosti te predstava Fuga o ljubavi prema tekstu Alberta Camusa i u režiji Lovre Krsnika. Također, Akademija dramske umjetnosti nastavlja suradnju sa Studijem dizajna pri Arhitektonskom fakultetu te će posjetitelji revije moći razgledati i izložbu plakata za pojedine predstave.

U sklopu kazališne platforme međunarodnog projekta Regionalna mreža akademija, koji je Akademija dramske umjetnosti s partnerskim akademijama i fakultetima započela u lipnju 2013. godine, na devetoj je reviji KRADU organizirano javno čitanje studentskih dramskih tekstova na temu pravde. Oni su izabrani na natječaju provedenom na fakultetima i akademijama iz Ljubljane, Beograda, Novog Sada, Cetinja, Skopja, Sarajeva i Zagreba.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

 

 

FOTO: ADU