LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Znanjem do Zvijezde”

Pokrenut „online” centar podrške društveno korisnom učenju

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Teorijska uporišta društveno korisnog učenja, praktične smjernice i prostor za savjetovanje omogućeni su nastavnicima, udrugama i studentima kroz upravo pokrenut centar podrške.

Od 12. rujna moguć je pristup online centru podrške društveno korisnom učenju. Sve što je potrebno jest – kliknuti na poveznicu.

Centar je zamišljen kao one stop shop za uvođenje i provođenje metodologije društveno korisnog učenja. Omogućava pristup informacijama nastavnicima visokoobrazovnih institucija, predstavnicima organizacija civilnog društva (udrugama) te studentima. Na njemu se mogu pronaći teorijska uporišta, praktične smjernice te prostor za savjetovanje o načinima uvođenja i provedbe društveno korisnog učenja.

Uključivat će preporuke vanjskih stručnjaka s kojima se surađuje na projektu Znanjem do Zvijezde te izvještaje s provedenih projektnih aktivnosti. Također, sadržavat će najave događaja i arhivu prošlih događaja. Jedan od njegovih ključnih sadržaja bit će E-Knjižnica u kojoj će se moći pronaći materijali s provedenih radionica (prezentacije i radni materijali), druga relevantna literatura o važnosti metodologije društveno korisnog učenja i u konačnici priručnik o društveno korisnom učenju.

Potrebno je naglasiti kako je u rubrici Imaš pitanje? moguće postaviti pitanje o društveno korisnom učenju. U zasebnoj rubrici DKU FAQ (često postavljana pitanja) nalazit će se lista svih postavljenih pitanja i pripadajućih odgovora.

Online centar podrške društveno korisnom učenju uspostavljen je u sklopu projekta Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice (UP.04.2.1.02.0029), KA-MATRIX – Udruge za društveni razvoj u partnerstvu s Veleučilištem u Karlovcu. Ukupna je vrijednost projekta 763 224,25 kn, traje 21 mjesec, od 19. ožujka do 18. prosinca. Sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%)

 

FOTO: WIKIPEDIA