„Klopa s klupa”: „street food” događanje na zagrebačkom Dolcu
Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!
Klopa s klupa pokazat će građanima da hrana pojedena s nogu ili kupljena na ulici ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje. Naprotiv, ona može biti pripremljena od zdravih, svježih i domaćih namirnica po sasvim pristupačnim cijenama!
Tržnica Dolac u subotu 27. rujna od 18 sati bit će oaza brze i zdrave hrane zbog finog projekta Klopa s klupa i restorana koji će svoje zalogaje pripremati na klupama.
– Zagrebačke tržnice sinonim su za zdravu hranu, a mi smo upravo na toj lokaciji htjeli građanima prikazati kako se povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima, poslijepodne može pretvoriti u maštovita i fina jela. – objasnila je organizatorica projekta Ivana Boras.
Druženje na otvorenom, popularizacija svježe domaće hrane s tržnica, trend street food događanja u svijetu te ljubav prema kuhanju neki su od razloga zašto su agencije Projektil i Senor pokrenule projekt kojemu budućnost miriše na dobro.
– Nakon pilota, 27. rujna, pripremamo novu sezonu Klope s klupa barem jednom mjesečno, iako ne vidimo zašto ne bi bila tjedno događanje kao u drugim metropolama. Postoji mogućnost da se uključi još ugostitelja, pa i amatera, još više kuhara i ljudi koji bi se družili i uživali u vikendu i ukusnoj, povoljnoj hrani oko 'velikog stola' na otvorenom.
‘Trbuh grada’, tržnica Dolac, postat će kuhinja na otvorenom. Fini zalogaji, uz glazbu, vino i koktele, posjetiteljima će se nuditi od 18 sati sve do večernjih sati, a hranu će pripremati cijeli niz restorana: Lari&penati, Klopa Perica, Kulinarijat, La Štruk, Baranjska citadela, Saft, Ginger sushi, Klub književnika, Amélie, Papa’s, Cukeraj, Delicija Libanesi, Bruno’s vegan concept, Wok by Matija, Pani Zagreb…
– Nadamo se da će broj ugostitelja rasti svakim novim događanjem, a za buduća događanja mogu nam se javiti svi zainteresirani koji se mogu kvalitetno predstaviti u street food konceptu. – istaknula je Ivana Boras.
Klopa s klupa nahranit će vaše tijelo i dušu, probudit će grad Zagreb i oživjeti tržnicu. Nemojte propustiti finu subotu na Dolcu!