LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uživanje pod noćnim nebom

„Food Film Festival Zagreb”: spoj gastronomije i kinematografije

„Zagreb Food Film Festival” savršen je spoj kulture, gastronomije i zajedništva, nudeći posjetiteljima nezaboravno iskustvo koje povezuje ljubav prema hrani i filmu.

„Zagreb Food Film Festival” savršen je spoj kulture, gastronomije i zajedništva, nudeći posjetiteljima nezaboravno iskustvo koje povezuje ljubav prema hrani i filmu.

Zagreb Food Film Festival, manifestacija koja se održava svake godine u glavnom gradu Hrvatske, postala je jedno od najiščekivanijih događanja u kulturno-gastronomskoj ponudi grada i počinje upravo danas. Taj jedinstveni festival spaja ljubav prema filmu i strast prema hrani, nudeći posjetiteljima priliku da uživaju u najboljim gastronomskim delicijama dok gledaju pažljivo odabrane filmove na otvorenom.
 

Koncept festivala


Zagreb Food Film Festival osmišljen je kao spoj kina na otvorenom i gurmanskog doživljaja. Svake večeri festivala na poznatoj lokaciji u Zagrebu na Tuđmancu, posjetitelji imaju priliku uživati u projekcijama filmova koji tematski obrađuju hranu, kulturu jedenja i kulinarske avanture. Ti filmovi često prikazuju različite kuhinje svijeta, priče o velikim chefovima ili dokumentarce o hrani i njezinom utjecaju na društvo i kulturu.

Dok uživaju u filmskim projekcijama, posjetitelji mogu kušati raznovrsne specijalitete koje pripremaju neki od najboljih lokalnih restorana i uličnih zalogajnica. Taj festival nije samo za ljubitelje hrane nego i za sve one koji žele iskusiti novu vrstu zabave koja uključuje sva osjetila.
 

Program i aktivnosti


Zagreb Food Film Festival nudi bogat program koji uključuje projekcije filmova, kulinarske radionice, panel diskusije te priliku za degustaciju različitih specijaliteta. Filmovi koji se prikazuju obuhvaćaju širok spektar žanrova, od dokumentaraca do igranih filmova, s naglaskom na hranu kao glavnu temu.

Ako ste se odlučili na studij u Zagrebu, evo koliko bi vas mogao koštati život u metropoli


Na dan otvaranja, 29. kolovoza, moći ćete pogledati Casablancu, a idućih dana na programu će se naći kultni filmovi, kao što su Singin' in the rain, Breakfast at Tiffany's, The Godfather i mnogi drugi!

FOTO: Facebook, Food Film Festival u Zagrebu, program filmova

Kulinarske radionice, koje vode renomirani chefovi i kulinarski stručnjaci, prilika su za posjetitelje da nauče nove vještine i tehnike kuhanja te da dobiju inspiraciju za vlastite kulinarske kreacije. Te radionice često se fokusiraju na aktualne trendove u gastronomiji, poput održivog kuhanja, korištenja lokalnih i sezonskih namirnica te kreativnog kombiniranja različitih okusa.

Isprobali smo malo električno vozilo „Fulir” koje od ovog ljeta vozi Zagrebom, evo detalja


Panel-diskusije i razgovori s gostima festivala pružaju dublji uvid u teme povezane s hranom, kao što su utjecaj hrane na zdravlje, važnost kulturnog identiteta u gastronomiji te uloga hrane u održivom razvoju. Ti razgovori okupljaju stručnjake iz različitih područja, uključujući prehrambenu industriju, ugostiteljstvo i medije.
 

Iskustvo za sva osjetila


Jedan od najvažnijih aspekata Zagreb Food Film Festivala stvaranje je jedinstvenog iskustva koje uključuje sva osjetila. Uz miris svježe pripremljene hrane, posjetitelji uživaju u vizualnom i auditivnom doživljaju filmova, što stvara savršenu atmosferu za opuštanje i uživanje u društvu prijatelja i obitelji. Festival je idealan za sve generacije, nudeći sadržaje i aktivnosti koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane, kao i one koji traže zabavu i opuštanje.
Osim toga, Zagreb Food Film Festival također naglašava važnost održivosti u gastronomiji. Mnogi izlagači koriste lokalne i sezonske namirnice, čime se podržava lokalna poljoprivreda i smanjuje ekološki otisak. Festival također promovira smanjenje otpada, potičući posjetitelje da koriste višekratne posude i pribor za jelo.

Zagreb Food Film Festival savršen je spoj kulture, gastronomije i zajedništva, nudeći posjetiteljima nezaboravno iskustvo koje povezuje ljubav prema hrani i filmu. Taj festival ne samo da obogaćuje kulturnu scenu Zagreba nego i promiče važnost održivosti, kvalitete hrane i lokalne proizvodnje. Svake godine privlači sve veći broj posjetitelja, postajući nezaobilazan događaj za sve ljubitelje dobre hrane i filma.
IZVOR: FOOD FILM FESTIVAL ZAGREB
FOTO: FOOD FILM FESTIVAL ZAGREB