Studenti organiziraju simpozij kako bi istražili utjecaj znanosti i inovacija na budućnost prehrambene industrije
Tema ovogodišnjeg simpozija je „Od polja do stola“, koja ima za cilj približiti sudionicima ključne aspekte proizvodnje i prerade hrane u Hrvatskoj.

Tema ovogodišnjeg simpozija je „Od polja do stola“, koja ima za cilj približiti sudionicima ključne aspekte proizvodnje i prerade hrane u Hrvatskoj.
Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu bit će domaćin „Simpozija o održivoj hrani i inovacijama” koji će se održati 26. travnja 2025. godine. Ovaj događaj okupit će studente, znanstvenike i stručnjake iz različitih područja kako bi zajedno istražili kako znanost i inovacije oblikuju budućnost prehrambene industrije.
Organizatori simpozija su Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta PROBION, Hrvatsko udruženje studenata agronomije i srodnih znanosti te Studentski zbor Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Tema ovogodišnjeg simpozija je „Od polja do stola“, koja ima za cilj približiti sudionicima ključne aspekte proizvodnje i prerade hrane u Hrvatskoj.
Simpozij će započeti u 9 sati te će trajati do 14 sati. Sudionici će imati priliku sudjelovati u dinamičnim predavanjima koja će obuhvatiti najnovija otkrića i trendove u agro-industriji. Uz predavanja, planirana je i panel rasprava na temu „Inovacije za održivu budućnost: Znanost i poduzetništvo u prehrambenoj industriji“.
Gosti simpozija bit će stručnjaci s Agronomskog fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta te Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije. Njihova će izlaganja obuhvatiti razne aspekte održive proizvodnje i prerade hrane. Uz njih, sudjelovat će i prehrambeni tehnolozi, agronomi te poduzetnici koji će podijeliti svoja iskustva iz industrije.
„Ovim putem pozivamo sve studente biotehničkih i srodnih znanosti da se odazovu našem Simpoziju kako bi saznali više o inovacijama u svojim strukama te ostvarili međusobnu suradnju”, poručuju organizatori.
Događaj će također uključivati pauzu za kavu, a za sve sudionike bit će osiguran ručak. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 14. travnja 2025. godine, a broj mjesta je ograničen.