LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba protiv menstrualnog siromaštva

Još jedan hrvatski grad uvodi besplatne uloške za učenice

Gradovi u Hrvatskoj polako se pridružuju pozitivnoj inicijativi prema ravnopravnosti spolova, a Jastrebarsko je među prvima.

Gradovi u Hrvatskoj polako se pridružuju pozitivnoj inicijativi prema ravnopravnosti spolova, a Jastrebarsko je među prvima.

Nakon što je Rijeka pokrenula pozitivan trend, i Grad Jastrebarsko uvest će besplatne uloške za učenice osnovne i srednje škole.

Za tu inicijativu osigurano je 30 tisuća kuna za iduću godinu, a ulošci će biti dostavljeni učenicima putem škola, prenosi Večernji. Gradonačelnik Zvonimir Novosel istaknuo je kako ovakav korak može napraviti pomak u razmišljanju.

― Nažalost, ova je tema u našem društvu još svojevrstan tabu. Želja nam je napraviti iskorak i poslati poruku iz jednog malog grada koji malom gestom može napraviti veliki pomak u razmišljanju. Siromaštvo je, nažalost, prisutno, a higijena je temeljno pravo svakog čovjeka pa se nadam kako se ovom gestom šalje jasna poruka i kako će se u nju uključiti što više gradova, rekao je Novosel za Večernji.

Ovakvi pozitivni pomaci krenuli su nakon istraživanja udruge PaRIter, koje je pokazalo da preko 10% učenica i studentica štedi na menstrualnim potrepštinama zbog nedostatka novca.
FOTO: UNSPLASH