LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rodna ravnopravnost

Sveučilište u Rijeci poziva na tribinu o menstrualnom siromaštvu

Prema istraživanju, čak 10 posto ispitanih žena ne može si priuštiti dovoljnu količinu higijenskih potrepština. Na Sveučilištu u Rijeci sada to žele promijeniti.

Prema istraživanju, čak 10 posto ispitanih žena ne može si priuštiti dovoljnu količinu higijenskih potrepština. Na Sveučilištu u Rijeci sada to žele promijeniti.

Sveučilište u Rijeci u suradnji sa Studentskim zborom organizira javnu online tribinu naziva Ciklus 28, na kojem će se govoriti o ekonomskoj nejednakosti i menstrualnom siromaštvu uzrokovanom cijenama menstrualnih potrepština.

Tribina će se organizirati u utorak, 7. prosinca, u 17 sati preko platforme Zoom. Na tribini će sudjelovati prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, Marinela Matejčić, koordinatorica programa za ženska prava i reproduktivnu pravdu u udruzi PaRiter, doc. dr. sc. Ana Marija Sikirić Simčić s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, autorica Preporuka koje proizašlih iz istraživanja udruge PaRiter, te Miodrag Vezmar, dr. med, specijalist ginekologije i opstetricije.

Događaj će se odviti uoči Međunarodnog dana ljudskih prava, u sklopu međunarodne kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno uvjetovanog nasilja.

Tribinom počinje i studentski projekt UNIRI Stvari, kojim se nastoji smanjiti ekonomska nejednakost tako što bi se osigurale higijenske potrepštine studenticama Sveučilišta u Rijeci. Naime, čak 10 posto ispitanih ne može si priuštiti potrebnu količinu, a više od 6000 ispitanih štedi na njima.

Rijeka je poznata po borbi protiv ekonomske i rodne nejednakosti, te će tako od idućeg polugodišta i u školama biti osigurane menstrualne potrepštine za djevojčice.
 
VEZANO: Rijeka uvodi besplatne uloške za djevojčice

Prijaviti se može preko obrasca.
FOTO: UNIRI