LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Udruga studenata filozofije Scopus

Udruga studenata filozofije Scopus - Studentski.hr
hs.scopus@gmail.com
(+385) 98 910 24 83

Udruga studenata filozofije Scopus okuplja studente filozofije Hrvatskih studija. Osnovana je 1992. godine, neposredno nakon osnivanja Hrvatskih studija te je kao takva jedna od najstarijih udruga u Republici Hrvatskoj. Ciljevi Udruge su:
- djelatna skrb i promicanje obrazovnih, društvenih, kulturnih i drugih interesa studenata
- promicanje filozofije kao struke
- promicanje i poticanje rada studenata
- doprinos i utjecanje na kvalitetu studija filozofije i na kvalitetu studiranja na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu te na puno poštivanje studentskih prava i sloboda
- doprinos promicanju stvaranja autonomnog i modernog sveučilišta
- organiziranje studentskih simpozija
- priprema časopisa Scopus.
Scopus je dosada organizirao deset simpozija: Pitanja i odgovori suvremene filozofije (1997.), Što je znanje? (1998.), Hrvatske filozofske polemike (1999.), Metateorija i normativnost u suvremenoj etici (2001.), Riječ, broj i misao u suvremenoj filozofiji (2002.), Episteme u grčkoj filozofiji (2003.), Pojam vremena u filozofiji (2004.), Dokazi u filozofiji i znanosti (2006.), Rasprave u-i-o filozofiji (2010.) i Suvremeni filozofski problemi (2013.) Osim simpozija, glavna djelatnost Udruge je i izdavanje časopisa Scopus. Do sada je izišlo 26 brojeva, a u časopisu je svoj članak objavila, među ostalima, i poznata filozofkinja Hilary Putnam. Među planovima Udruge za akademsku godinu 2013./2014. su bolje povezivanje sa studentskim udrugama istog karaktera, organizacija novoga studentskog simpozija, izdavanje 27. broja časopisa, organizacija filozofskih kružoka, uvođenje redovitih gostujućih predavanja i pokretanje tutorstva.