LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interdisciplinarni pristup filozofskim problemima

Scopusovci pripremaju studentski simpozij posvećen filozofiji 21. stoljeća, prijave radova u tijeku

Interdisciplinarne teme i nove pokušaje rješavanja starih problema u obliku sažetka možete prijaviti sve do 25. travnja, a kasnije ih, na samom studentskom simpoziju, trebate izložiti u trajanju od 20 minuta.

Interdisciplinarne teme i nove pokušaje rješavanja starih problema u obliku sažetka možete prijaviti sve do 25. travnja, a kasnije ih, na samom studentskom simpoziju, trebate izložiti u trajanju od 20 minuta.

Udruga studenata filozofije Scopus na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu organizira jednodnevni studentski simpozij naziva Filozofija u 21. stoljeću – interdisciplinarni pristup filozofskim problemima. Održat će se 9. svibnja 2018. godine

Filozofija u 21. stoljeću filozofija je čija je glavna odlika interdisciplinarnost i udruživanje s drugim znanostima kako bi zajedno došli do rješenja problema koje je muče već dugi niz godina. Naime, problemi unutar etike, epistemologije, filozofije uma, filozofije djelovanja i drugih pronaći će put prema rješenju uz pomoć znanosti poput psihologije, sociologije, medicine, kognitivne znanosti, umjetne inteligencije i biologije. 

Na simpoziju sa svojim radovima mogu sudjelovati studenti preddiplomskih, diplomskih i doktorskih studija iz Hrvatske i inozemstva, a službeni su jezici simpozija hrvatski i engleski. Izlaganje rada trajat će 20 minuta, a rasprava nakon izlaganja 10 minuta. Naslov i sažetak izlaganja trebate poslati do 25. travnja na e-mail scopus.urednistvo@gmail.com te je u istom potrebno navesti i podatke: ime i prezime izlagača, fakultet i studij te razinu studija. 

Organizatori su ponudili neke moguće teme, a to mogu biti istraživanja u primatologiji i njihova primjena na moralne probleme (npr. pitanje altruizma), odnos neuroznanosti i filozofije uma, problem ovisnosti i slobode volje i dr. Ostale predložene teme i moguću inspiraciju za vlastitu temu možete pronaći na poveznici

Ono što Scopusovci žele postići svojim simpozijem jest potaknuti raspravu o novim metodama rješavanja i razumijevanja filozofskih problema kao što su znanje, um, sloboda volje, dobro, vrijednosti i drugi. Stoga se uključite u njihov simpozij te provedite jedan dan u stimulativnom okruženju baveći se problemima i propitkivanjem njihovih rješenja – onome za što je filozofija i stvorena. 

FOTO: FACEBOOK